Pasapoarte mai scumpe de la 1 aprilie

Doua tipuri de pasapoarte vor consta mai multu de la 1 aprilie. Eliberarea pasaportului simplu temporar si a celui electronic simplu va consta cu aproximativ 30 de lei mai mult.

Potrivit reprezentantilor Directiei Generale de Pasapoarte, tarifele pentru eliberarea a doua tipuri de pasapoarte vor fi majorate incepand de luni.

"Doar doua tipuri de pasapoarte vor costa mai mult: pasaport simplu temporar, al carui pret va fi de 100 de lei, fata de 84 de lei cum era pana acum, si pasaport electronic simplu, pentru adulti si minori peste 6 ani cu valabilitatea 5 ani, va avea pretul de 270 lei cu 26 de lei mai mult decat costa pana acum", au declarat oficialii Directiei Generale de Pasapoarte.

Pentru pasaportul electronic simplu, cu valabilitatea 3 ani, pretul ramane acelasi, de 244 lei.
Taxa consulara, de 32 de lei, ramane neschimbata. Nici tariful suplimentar pentru eliberarea spaşaportului simplu temporar, in valoare de 100 lei, nu se modifica.

În cazul în care contravaloarea blanchetei paşapoartelor menţionate anterior este achitată înainte de 1 aprilie 2013 şi solicitarea (cererea de eliberare) este înregistrată după această dată, nu se va percepe diferenţă de preţ, paşapoartele fiind eliberate la preţul achitat.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: