Piano Rocks, SOLD-OUT! Pentru că… SIBIUL iubește muzica!

images_foto_072019_PRRRR

Pentru al treilea an consecutiv, Piano Rocks este sold-out! Asta este, de altfel, marca Sibiului cultural!

 

Cu o schimbare majoră în format, evenimentul – devenit unul tradițional pentru Sibiu – a convins și de acestă dată publicul sibian: cu o zi înainte de spectacol, toate biletele puse în vânzare au fost epuizate, anunță organizatorii. Datorită interesului crescut, și această ediție va fi transmisă live, pe internet. Evenimentul se va desfășura vineri, 19 iulie 2019, la sala Thalia din Sibiu, cu începere de la ora 19.

A șasea ediție a proiectului Piano Rocks vine cu o nouă provocare atât pentru artiști cât și pentru public. Pe scenă vor urca, atenție, 26 de artiști, pentru a crea o atmosferă cu influențe din muzica gregoriană. Membri ai Corului Filarmonicii ”Transilvania” din Cluj Napoca, dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu, cvartetul ”Ilia” – având în componență muzicieni ai Filarmonicii de Stat Sibiu, alături de percuționistul Gabriel Barani, chitaristul Alexandru Petre, basistul Mircea Ittu și pianista Monica Floerscu sunt protagoniștii acestei ediții a Proiectului Piano Rocks.

Monica Florescu este un muzician cu o activitate concertistică pe plan internațional de peste 20 de ani ca solist alături de orchestre simfonice, în recitaluri și concerte camerale în România și în străinătate: Belgia, Mexic, Olanda, Franța, Germania, Italia, Suedia, Anglia, Elveția. Absolventă a Universitatii Naționale de Muzică din București (UNMB) și a Conservatorului Regal din Anvers, Belgia (KVMC), Monica Florescu obține diplome de licență și specializare în Pian și Muzică de Cameră.

Corul Filarmonicii ”Transilvania” din Cluj-Napoca a fost înfiinţat în anul 1972, în timpul directoratului maestrului Sigismund Toduţă, urmând ca formarea ansamblului să fie încredinţată profesorului Dorin Pop. Personalitate proeminentă a artei corale româneşti, a cărui competenţă artistică s-a dovedit prin rezultatele spectaculoase ale acestui început de drum: după abia doi ani de la înfiinţare, Corul Filarmonicii clujene a fost recunoscut ca valoare naţională de prim rang, poziţie pe care o păstrează şi în momentul de faţă. Începând cu anul 1976, conducerea corului a fost încredinţată lui Florentin Mihăescu, care l-a secondat pe maestrul Dorin. Începând cu anul 1986, ansamblul este preluat de maestrul Cornel Groza, care prin tehnica sa dirijorală excelentă, cunoaşterea completă şi stăpânirea cântului coral, prin simţul fin al sonorităţii, aduce un impuls vital succesului permanent al Corului Filarmonicii din Cluj-Napoca.

Teatrul de Balet Sibiu este – și în acest an – reprezentat în proiect. Dansatorii Ayaka Nagai și Marco Palamone vor dansa pe o coregrafie semnată de inspirata Aleisha Gardner.

Programul serii va cuprinde adapătări după piese semnate de Queen, Sting, Coldplay, AC/DC, Metallica, Rammstein, Led Zeppelin, John Lenon, Michael Jackson, J.S. Bach și Phoenix.

Sala Thalia se dovedește și anul acesta… neîncăpătoare pentru interesul major arătat față de acest eveniment, motiv pentru care totul va fi transmis în direct pe internet pe pagina de facebook oficială a proiectului www.fb.com/PianoRocksSibiu.

 

Piano Rocks este un proiect 100% sibian lansat în 2014. În cele 5 ediții de până acum, pe afișul proiectului au fost incluși artiști cunoscuți ai scenei pop-rock autohtone: Radu Nechifor, Tudor Turcu, Nicu Covaci și Costin Adam (Phoenix), Paula Seling, Ovidiu Ioncu ”Kempes” (ex-Cargo) și formația Antract.

Haideți să ne bucurăm împreună de darurile muzicii!!!

 

Piano Rocks ed. a VI-a este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: