PREFECTUL CRISTIAN ROMAN, PROFUND IMPRESIONAT DE ÎNTÂLNIREA JUNILOR DE LA SĂLIȘTE

Prefectul Cristian Roman a participat miercuri la Întâlnirea Cetelor de Juni organizată miercuri, 28 decembrie, la Sălişte. 

 

Ce alocuțiune a rostit?!

„Dacă este perioada sărbătorilor de iarnă, atunci în Mărginimea Sibiului și îndeosebi aici, la Săliște, este și Întâlnirea Cetelor de Juni. Iată un obicei străbun, care este dus mai departe din generație în generație de aproape un secol și jumătate, fiind un eveniment de marcă atât pentru comunitatea dumneavoastră, cât şi pentru judeţul nostru.

Îmi face o deosebită bucurie să fiu părtaș alături de dumneavoastră la această sărbătoare ce are drept protagoniști juni și junese atât din județul Sibiu, cât și din județele învecinate (Valcea, Gorj, Argeș),  îmbrăcați în costume tradiționale țesute cu migală de înaintași, răspândind bucurie, vestea cea bună a Nașterii Domnului și momentul trecerii în Noul An.

Vă felicit pentru că tradiţiile şi obiceiurile străbune ocupă în continuare un loc de cinste în inimile dumneavoastră, dovadă fiind numărul mare al participanţilor care onorează această sărbătoare an de an. Sunt sigur că turiştii care vin special pentru această sărbtătoare apreciază eforturile dumneavoastră şi preţuiesc faptul că sunteţi o comunitate închegată, care a învăţat să trăiască pe aceste meleaguri respectând natura, tradiţiile şi glia strămoşească.

Vă mulţumesc pentru că aţi reuşit să transmiteţi din generaţie în generaţie portul românesc şi datinile locului, pentru că aţi dat valoare zonei în care locuiţi şi aţi devenit un motiv de mândrie pentru judeţul nostru atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

Vă doresc să sărbătoriţi cât mai multe ediţii ale Întâlnirii Cetelor de Juni şi să vă bucuraţi de spectacolele pregătite astăzi cu drag de către organizatori!”

 

 

 

 

 

foto: Tica Dogariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: