Red Bull Romaniacs: Paul Bolton a dat startul traseului din Carpatii Meridionali

Britanicul Paul Bolton a fost primul care s-a clasat la Prologul si primul care a plecat, in aceasta dimineata, pe traseul din munti. Britanicul a fost urmat de conationalii sai, Jonny Walker, Ben Hemingway si Graham Jarvis.

Paul Bolton a absentat in 2012 si a revenit in acest an pentru ca isi doreste un podium in Carpati. Britanicul are experienta in navigarea dupa GPS  si nu a fost deranjat ca va fi primul care porneste pe traseul din Fagarasi. Paul Bolton a pornit la 6:45 dimineata pe traseul zilei intai din munti si a ”deschis” cei 131 de km programati pentru riderii de la clasa Pro. 

Al doilea clasat de cla clasa Pro a fost Jonny Walker, pustiul care anul trecut, la prima participare, s-a impus pe traseul de la Prolog. Pe trei, in show-ul urban, s-a clasat Ben Hemingway, fratele cel mic din familia care uimeste enduroul extrem. Deși este debutant la Red Bull Romaniacs, Ben a izbutit sa faca spectacol pe obstacolele extreme deoarece a concurat cateva sezoane in Campionatul Mondial de Trial.

Graham Jarvis, castigatorul editiei precedente si omul care lupta sa doboare recordul de victorii stabilit de Cyril Despres, a incheiat Prologul cu al patrulea timp. Daca riderul Husaberg va izbuti sa castige pentru a patra oara raliul atunci va deveni regele Carpatilor, fiind singurul din lume care ar detine acest record.

Riderii de la Red Bull Romaniacs vor avea patru zile de traseu montan, proba de astazi avand finish-ulin intervalul orar 11:30 – 16:00, in cariera din Turnu Rosu.

Anul acesta, la Red Bull Romaniacs participa peste 350 de rideri din 40 de tari, din intreaga lume.

Ieri, aproximativ 15 mii de sibieni au luat parte demosntratiile pe care riderii le-au facut la Prolog, pe bulevardul Corneliu Coposu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: