REGELE MIHAI, COMEMORAT DE ELEVII UNUI COLEGIU SIBIAN

images_foto_122018_COOO

În sala de festivități a Colegiului Național Octavian Goga din Sibiu a avut loc vineri, 7 decembrie 2018, un eveniment emoționant, dedicat memoriei Regelui Mihai I al României, eveniment intitulat  Regele Mihai I- Lumina dintre două lumi. Un an de la trecerea la cele veșnice.  

 

În prezența directorului liceului, doamna Laura Dumitru, a profesorilor și a zecilor de elevi, s-a intonat Imnul României de către corul Colegiului. A urmat o imoresionantă  prezentare a faptelor istorice din perioada domniei Regelui Mihai I, de către profesorul de istorie Adrian Neamțu și de vizionarea unor documentare video din zilele înmormântării și ale doliului național, cu mărturii ale unor intelectuali precum istoricul Neagu Djuvara sau scriitoarea Ana Blandiana. 

Ca invitat special, psihologul Mihai Copăceanu a subliniat personalitatea și calitățile unice ale Regelui Mihai, făcând apel la amintirile personale ale întâlnirii cu Majestatea Sa în diverite ocazii, la Săvârșin, Londra, Aubonne și București detalii regăsite în cartea apărută la editura Curtea Veche, Mihai I al României. Regele NostruMartori, experiențe, amintiri regale- publicată sub coordonarea lui Alexandru Muraru. 

În partea a doua a evenimentului, elevii Colegiului au adresat întrebări vorbitorilor, fiind dornici și încântați să descopere faptele Regelui pentru țară, în toți anii săi de viață.

      Glorie eternă!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: