România și Bulgaria, PREMIANTELE Concursului de Interpertare Pianistică şi Compoziţie „Carl Filtsch” 2018

images_foto_072018_carlll

 

Cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului-Concurs de Interpertare Pianistică şi Compoziţie „Carl Filtsch” s-a încheiat duminică, 8 iulie 2018, la Sala Thalia din Sibiu. Ceremonia de închidere a fost urmată de mult-așteptatul și apreciatul concert de Gală al Laureaților.

 

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu. Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

 

Juriul Concursului Internațional de Interpretare Pianistică şi Compoziţie “Carl Filtsch” – Sibiu 2018, format din personalități marcante ale muzicii, a decis câştigătorii ediţiei din acest an.

Astfel, la cea mai mică categorie de vârstă, categoria ”A” (până la 12 ani), premiul I a fost obținut de FILIP IRISA MARIA GEORGIANA (România). Demn de precizat, la această categorie, două concurente au obținut Premiul II: CUTOVA INYA MARIA (România) și Ilieva Veronica (Bulgaria), iar Premiul III a fost acordat pianistei KALLO MAYA ALBERTA (România).

Și la categoria ”B” (12-16 ani) premiile au fost împărțite între România și Bulgaria. Premiul I – DAVYDOV FEDOR (Bulgaria), Premiul II – SIMIRAD ALEXANDRU (România) și KÖNCZEI ESZTER (România), iar Premiul III – YALACHKOV ANGEL DIMITROV, Bulgaria.

Premiul I pentru categoria ”C” ( 16-31 ani) nu s-a acordat, locul secund fiind ocupat de RONZHIN VIACHESLAV (Rusia) și MOKRYTSKYI VLADYSLAV (Ucraina). La aceeași categorie, premiul pentru cea mai bună interpretare a unei compoziții semnate de Carl Filtsch a fost acordat pianstei KHACHATRYAN DIANA (Rusia).

A mai fost acordat Premiul II pentru compoziție pianistei CUTOVA INYA MARIA.

Premiul special ”Peter Szaunig” și ”Premiul Publicului” – acordat în urma voturilor obținute din partea publicului, după vizualizările online ale probelor de concurs – au fost câștigate de FILIP IRISA MARIA GEORGIANA.

 

*Festivalul-Concurs International de Interpretare Pianistică şi Compoziţie “Carl Filtsch” s-a desfăşurat la Sibiu în perioada 3-8 iulie 2018. Juriul concursului a fost format din:

Walter Krafft – Germania, Preşedinte de onoare, Pianist şi Profesor

Csiky Boldizsár – România, Preşedintele juriului, Pianist, Profesor universitar

Dan Grigore – România, Pianist şi Compozitor, Profesor universitar, Doctor Honoris Causa

Tatiana Levitina – Rusia, Profesor universitar (Conservatorul „P. I. Ceaikovski” Moscova)

Daniela Andonova – Bulgaria, Profesor universitar (Academia „P. Vladigherov” Sofia)

Mihaela Zamfirescu – România, Profesor

Corina Ibănescu – România, Profesor

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: