S-A MAJORAT VALOAREA TICHETELOR DE MASĂ! KLAUS IOHANNIS A PROMULGAT LEGEA!

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea mult-așteptată care dă UNDĂ VERDE majorării valorii tichetului de masă până la 15 lei, faţă de 9,57 lei cât este în prezent.

Totuși e de luat în seamă că, urmare a acestei legi, angajatorul are dreptul de a alege dacă va păstra valoarea actuală a tichetului sau îl va majora.

Legea pentru modificarea art. (3) alin. (1) din Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă prevede că “Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 15 lei la data aplicării prevederilor prezentei legi”.

”Este iniţiativa unor colegi de-ai noştri prin care se propunea posibilitatea măririi (valorii tichetului de masă-n.r.) până la 13 lei, rămânând valoarea actuală în vigoare şi doar posibilitatea angajatorului de a mări valoarea acestor tichete. A fost un amendament al doamnei Andreea Paul care a crescut valoarea la 15 lei. A fost adoptat”, a declarat preşedintele Comisiei de Muncă, deputatul PSD Adrian Solomon, după adoptarea amendamentului, în şedinţa comisiei, citat de realitatea.net.

Legea a fost iniţiată de parlamentari, din PSD, PNL, UDMR şi din grupul minorităţilor.

Demn de menționat, Guvernul nu a susţinut majorarea valorii tichetului de masă.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: