S-a născut într-o cușcă a leilor și a făcut lumea să zâmbească… ACUM a a aprins o stea în cer: Celebrul Clown SIMINICĂ

images_foto_092018_siminica

 

Ne-a învățat pe toți- bunici, părinți, prunci… să zâmbim. Ne dat cele mai feroce lecții de curaj și ne-a învățătat să zburăm… măcar cu gândul de-acolo, de sus, de la trapez… Un artist complex, un om frumos pe acre, aseară, mult-iubita lui cupolă a circului l-a înălțat pentru totdeauna, de data asta nu în lumina reflectoarelor, ci… sus, sus de tot, printre stele. Bunul nostru SIMINICĂ!

 

Maestrul Siminică a suferit, de-a lungul carierei sale impresionante, nu mai puțin de 8 fracturi de mâini și picioare, unul din cele mai grave accidente producându-se în timpul unui spectacol la Turnu Măgurele, când s-a rupt o frânghie la trapez și a căzut de la o înălțime de 12 metri. Și întotdeauna a revenit în arenă… cu un zâmbet d eneuitat, blând și deopotrivă șod, cu un trup făcut parcă dintrun uriaș elastic care a adus o aură atrei circului și a făcut mii, milioane de copii să râdă…

Siminică a fost un ARTIST în toată puterea cuvântului și a abordat cu impresionant talent mai toate meseriile artei circului: zburător, trapezist, looping în doi, echilibristică la mare înălțime, echilibristică cu bara de bambus în dantură, saltator, echilibrist la sol, excentric acrobat și clown. Și de fiece dată, execuțiile sale uluitoare au fost răsplătite de aplauze furtunoase, de copilărie și de trăirea celor mai frumoase clipe…

Siminică” s-a născut într-o cușcă a leilor transformată în vagon de circ. Bunicul său era instrumentist în Orchestra Circului „Bercuini”, tatăl său cânta la trombon și realiza pasaje comice iar mama sa era „amazoană” și, în timpul liber, vânzătoare la case de bilete.

De la vârsta de numai 5 ani, a preluat tradiția familiei și a rămas fidel manejului. La doar 7 ani și-a făcut debutul în arenă într-un spectacol în care executa atât numere de acrobație, contorsionism și giumbușlucuri: toate promiteau încă de atunci o carieră de succes!

Joi seară, ARTISTUL, CLOWNUL,ACROBATUL SIMINICĂ- MAȘĂNĂRIA DE RÂS UNSĂ CU LACRIMI- s-a stins pe patul unui spital, după o lungă suferință.

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE! Și… sigur se va bucura să îl aplaude acolo, sus, la lumina stelelor…

 

surse foto: Facebook, http://apulum.blogspot.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: