SĂRBĂTOARE în Piața Transilvania! De ZIUA RECOLTEI, COPIII au… PIAȚA lor!

images_foto_102017_ZR

Sâmbătă, 21 octombrie, producătorii locali din Piața Transilvania vor sărbători Ziua Recoltei, alături de sibienii care vor veni la cumpărături între orele 8-14. 

Ca totul să fie cât mai atractiv, tarabele vor fi împodobite de sezon, iar vânzătorii vor veni îmbrăcați în costum popular, în semn de mulțumire pentru recolta bogată, pentru tradiția lucrului pământului, dar și în semn de apreciere pentru sibienii care aleg în fiecare sfârșit de săptămână să cumpere produse de la ei, bunii gospodari.

Demn de precizat, de Ziua Recoltei, Consiliul Județean Sibiu va testa o activitate nouă, cu rol educativ, intitulată Piața Copiilor. Între orele 10-12, în zona Insulei de Promovare a Tradițiilor, se vor organiza ateliere, concursuri de slogane pentru promovarea produselor locale, dar și programe artistice, cu implicarea… copiilor.

Organizatorii care pun la cale toate acestea sunt de părere că, pentru a face ca produsele autohtone și tradițiile culinare locale să aibă un viitor, e nevoie ca ele să fie apreciate de copii, atât în calitate de consumatori, cât și în calitate de producători.

Totodată, va avea loc lansarea cărții „Sănătatea ca la carte”, ce promovează alimentația sănătoasă în rândul școlarilor. Cartea va fi oferită gratuit copiilor prezenți.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: