ȘCOALA ATFEL: Elevi sibieni, în vizită la tipografia şaguniană şi reşedinţa mitropolitană

Un grup de 30 de elevi de la Şcoala Gimnazială “Nicolae Iorga” din Sibiu a vizitat astăzi, 19 aprilie, tipografia şaguniană şi reşedinţa mitropolitană din oraş, în cadrul programului “Şcoala altfel”.

Elevii au fost însoţiţi de cadre didactice şi au fost întâmpinaţi de consilierul cultural din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, care i-a condus într-o lume minunată, adesea necunsocută, însă, dar care dă un impuls major chiar actului de cunoaștere în sine. Mai exact, copiii au aflat cum funcţionează fiecare maşină din tipografie, de la cele de tipărit, până la cele de legat, broşat şi tăiat cărţile. Elevii au primit la final câte o carte de rugăciuni pentru tineri.

A urmat vizita reşedinţa mitropolitană, unde au fost primiţi de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Ierarhul le-a vorbit elevilor despre istoria Mitropoliei Ardealului şi moştenirea spirituală şaguniană, iar copiii au admirat obiectele de patrimoniu păstrate aici, cum ar fi veşmântul Sfântul Ierarh Andrei Şaguna.

Copiii au cunoscut mai multe despre valorile istoriei neamului şi Bisericii noastre, pe care noi trebuie să le ducem mai departe şi să le facem cunoscute tinerilor noştri. Pasiunea faţă de istorie şi faţă de carte este provocată în zilele noastre de noutatea tehnologiei. Copiii au văzut la tipografia noastră cum se tipăresc astăzi cărţile şi revistele noastre frumoase, care ne îmbogăţesc spiritual şi intelectual. Prin aceasta îi cinstim pe înaintaşii noştri, avem şi noi o viaţă plăcută şi folositoare şi avem speranţa unui viitor pentru urmaşii noştri”, a spus Părintele Mitropolit, bucuros de oaspeți.

Copiii au primit din partea ierarhului iconiţe, calendare şi alte daruri.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: