Semnal de alarmă! Soricelul de la PC care aduce… boala!

Nu o data, medicii dar si alti specialisti au tras semnale de alarma (si, iata, continua sa o faca!) în ceea ce priveste riscurile utilizarii excesive a computerului si adoptarea unor pozitii incorecte atunci cand suntem conectati la lumea virtuala.

Ati auzit vreodata de sindromul de tunel carpian? Este o afectiune care are legatura cu folosirea mouse-ului de la calculator si care poate determina un handicap permanent daca nu este descoperita si tratata la timp.

Ei bine, conform realitatea.net, expertul Vivienne Fliescher afirma ca primele simptome sunt senzatiile de amorteala si inclestarea degetelor. De cele mai multe ori, sindromul creeaza senzatia de… arsura, dureri musculare si articulare la nivelul tuturor degetelor si neplaceri pe parcursul noptii sau in efectuarea unor sarcini usoare, precum legatul pantofilor, relatează GadgetReport.ro.

 Sunt acestea efectele inflamării tendoanelor mâinii, care se manifestă prin dureri sâcâitoare ale degetelor și incheieturii. “Degetele nu mai pot fi miscate corect si apar dureri la nivelul antebratului”, afirma expertul.

 O altă boală care are legatură cu folosirea mouse-ului este sindromul Raynaud.

Conform sursei citate, medicii spun ca boala se manifesta prin schimbarea culorii degetelor la fluctuatiile de temperatura. Într-o primă etapă, degetele se albesc și se răcesc brusc, apoi capilarele se îngustează, oxigenul scade la nivelul segmentului slab irigat și așa apare amorțeala și starea de disconfort accentuat.

 Asadar, medicii atrag atentia parintilor is dascalilor in mod specail sa urmareasca ideaproape copiii pentru a le corecta pozitia mainii, dar si pentru a le impune un asa-zis regim la calculator, astfel încât acesta să nu îi acapareze cu totul. Pentru că poate fi dăunător!

 

 sursa foto: realitatea.net

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: