SIBIU: Traseul Liniei Verzi se extinde și ajunge mai departe de centrul istoric

verdeee

Administrația sibiană anunță: Linia verde de transport public, deservită cu microbuze electrice, va avea un traseu mai lung, depășind  zona centrului istoric.

 

“Înaintez această propunere pentru a crește eficiența rutei și gradul de încărcare a microbuzelor. Traseul va fi mai lung cu peste 30% față de cel inițial și va ajunge până pe Calea Dumbrăvii, str. Școala de Înot și bulevardul Victoriei. În extinderea traseului s-a ținut cont de faptul că unele dintre străzile incluse în rută nu sunt deservite de alte trasee de transport public, precum și de dorința de a menține o frecvență bună de sosire în stație a microbuzelor”,  adeclarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

 

Traseul nou, extins, propus pentru implementare din data de 13 decembrie 2021, va parcurge următoarele străzi:

 

Gară – str. General Magheru – str. Constituției – b-dul Coposu – str. Independenței – str. C. Noica – Calea Dumbrăvii – str. Nicolaus Olahus – str. Școala de Înot – str. Justiției – b-dul Victoriei – Piața Unirii – str. Tribunei – str. Mitropoliei – str. Al. Odobescu – str. Măsarilor – Piața Cibin – str. Malului – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – str. Constituției – Gar

Microbuzele de pe Linia Verde vor ajunge astfel în încă 7 stații de autobuz, din care 4 vor fi amenajate nou la Spitalul CFR, în zona Pieței Habermann, pe str. Școala de Înot și pe str. Justiției.

 

Această propunere de extindere a traseului este publicată pe site-ul sibiu.ro pentru consultarea de către sibieni, care sunt invitați să ne transmită sugestii. Ulterior, proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local Sibiu.

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: