Sibiul aleargă, din nou, pentru copiii bolnavi de cancer!

Atentie, SIBIENI! În această sâmbătă, Sibiul se alătură pentru cea de-a șasea oară proiectului dedicat strângerii de fonduri necesare construirii primului spital independent de Oncologie și Hematologie Pediatrică din România. Sibieni de toate vârstele sunt invitați să participe la evenimentul sportiv “Sibiul Aleargă Pentru Spitalul Copiilor”.

Potrivit organizatorilor, locul de plecare este Parcul Sub Arini din Sibiu, la intrarea în parc, între Hotel Parc și Hotel Silva,  ora 10:00. Pentru participare, este necesară plata unei sume simbolice de 1 leu. Fondurile colectate vor fi donate exclusiv pentru a construi o șansă în plus pentru copiii care suferă de această boală grea – cancerul. În plus față de taxa de 1 leu, participanții sunt încurajați să contribuie la această cauză cu mărunțișul de care nu mai au nevoie.

Este pentru cea de-a șasea oră și ultima, în acest an, când Sibiul alergă, alături de alte orașe din România, în aceeași zi, pentru strângerea de fonduri dedicate primului spital oncologic pediatric din România. În acest week-end, 9 orașe se implică în proiect.

În edițiile anterioare organizate la Sibiu, au fost adunați circa 9.000 de lei și 70 de kg de monede. Aproximativ 300 de sibieni s-au alăturat cauzei în edițiile precedente.

Viitorul spital, construit în București exclusiv din bani donați de către oameni – persoane fizice și juridice, va fi deținut și operat de fundația 1leu.org, fără sprijin din partea statului român. Se dorește a fi, așadar, un spital de la oameni pentru oameni – de această dată fiind vorba de copiii diagnosticați cu cancer.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: