START ÎNSCRIERI! Maratonul Internațional Sibiu: cel mai mare eveniment sportiv FILANTROPIC din România

*Alergi și susții: fiecare alergător și susținător înscris sprijină unul dintre cele 21 de proiecte înscrise.

*În 2017, în jur de 4000 de participanți sunt așteptați să alerge în centrul orașului Sibiu, de-a lungul unuia dintre cele mai frumoase trasee de alergare din țară.

*Cursele de alergare se adresează tuturor persoanelor: adulți sau copii, alergători amatori sau profesioniști.

 

ALEARGĂ ȘI POȚI FACE O FAPTĂ BUNĂ! FII OM, FII BUN!

Maratonul Internațional Sibiu, Organizat de Fundația Comunitară Sibiu, alături de partenerul principal Visma Software, a deschis înscrierile pentru alergătorii și susținătorii care vor să sprijine una din cele 21 de cauze propuse.

Evenimentul va avea loc în data de 27 mai 2017. Termenul limită pentru înscrierile alergătorilor este 8 mai 2017, iar susținerile vor putea fi înregistrate până la data de 1 iulie 2017. Noutatea acestui an o reprezintă cursa de 42 de km al cărei sponsor principal este Continental Sibiu și care poartă numele companiei.

Potrivit organizatorilor, traseul Maratonului Continental pleacă din Piața Mare, parcurge orașul vechi, Parcul Sub Arini, Grădina Zoo și Muzeul ASTRA și ajunge până în localitățile Rășinari și Poplaca, care devin astfel și ele parte din eveniment. La cea de-a șasea ediție a Maratonului, alergătorii susțin cauza preferată prin achitarea taxei de participare, iar susținătorii prin donații directe, pe website-ul evenimentului. Banii strânși vor finanța 21 de cauze:

*** 18 cauze propuse de grupurile de inițiativă și ONG-urile locale. Lista proiectelor pentru care se poate alerga la Maratonul Internațional Sibiu 2017 se găsește aici: maratonsibiu.ro;

*** o cauză din Rășinari – aceasta vizează derularea unei campanii de conștientizare cu privire la transportul electric, care are impact mai puțin nociv asupra mediului, comparativ cu transportul convențional, dar și promovarea comunei din punct de vedere turistic; Fundaţia Comunitară Sibiu, str. Constantin Noica, nr. 57, ap.3, jud. Sibiu, România Email: office@fundatiacomunitarasibiu.ro, Web: www.fundatiacomunitarasibiu.ro

***o cauză din Poplaca – care urmărește amenajarea a două locații de odihnă și belvedere, pe traseul de ciclism Sibiu-Poplaca;

***o cauză națională, de la Funky Citizens, organizație aleasă de Fundația Comunitară Sibiu. Este vorba de un proiect de activism civic: Constituția României – varianta funky pentru copii. Prin intermediul acestui proiect, Funky Citizens urmărește educarea copiilor întrale drepturilor și puterilor statului într-o manieră atractivă și personalizată. „Scoatem părțile cele mai juridico-tehnice, apoi restructurăm și rescriem conținutul esențial, ca să fie pe înțelesul lor. Adăugăm scheme logice și infografice, dar și ilustrații […].

Fondurile strânse în urma Maratonului de la Sibiu vor fi folosite strict pentru multiplicarea Constituțiilor pentru copii și distribuirea acestora la școlile din Sibiu și localitățile din județ”, anunță Funky Citizens. Cursele se adresează tuturor categoriilor de vârstă, indiferent de experiența în domeniul alergării. Limita minimă de vârstă este de 4 ani, iar vârsta celui mai curajos participant a crescut de la 58 de ani, în 2013, la 64 de ani în 2015. În 2017, doritorii sunt invitați să se înscrie la următoarele curse:  Crosul Visma (5km);  Maratonul Continental (42 km);  SemiMaraton (21 km);  Ștafetă (4×10,5km);  Ștafetă (4×5,3km). De asemenea, încurajăm participarea copiilor la cursele destinate acestora:  4-5 ani – 400m  6-7 ani – 800m  8-9 ani – 1200m  10 -12 ani – 1600m Pentru înscrieri și detalii suplimentare, vă rugăm să accesați www.maratonsibiu.ro. De-a lungul celor cinci ediții ale SemiMaratonului, sibienii au alergat pentru 100 de proiecte și au strâns peste 940.500 lei. Dintre acestea amintim: achiziționarea de aparatură modernă pentru secția de terapie intensivă pentru nou-născuți; organizarea unui festival de film; construirea unui adăpost județean pentru animalele fără stăpân; renovarea unor locuri de joacă din cartierele și grădinițele locale; readucerea la viață a trenului cu aburi de pe Valea Hârtibaciului; introducerea de cursuri gratuite de arhitectură pentru copii, în nouă școli din Sibiu și multe altele. Schimbarea în bine a orașului pornește de la fiecare persoană implicată, de la fiecare sibian preocupat de comunitatea în care trăiește. În 2016, SemiMaraton Sibiu au adus la start peste 2500 de persoane, iar sute de părinți, cu copii de mână, au alergat la cursele copiilor. Pentru al treilea an Fundaţia Comunitară Sibiu, str. Constantin Noica, nr. 57, ap.3, jud. Sibiu, România Email: office@fundatiacomunitarasibiu.ro, Web: www.fundatiacomunitarasibiu.ro  consecutiv, Visma Software este partenerul principal al evenimentului, Continental devine partenerul cursei de maraton , iar partenerul tehnic este Decathlon. Ciprian Ciocan, director executiv Fundația Comunitară Sibiu: „Ne bucurăm să readucem deja de 5 ani, filantropia în tradiția Sibiului. SemiMaraton Sibiu devine Maratonul Internațional al Sibiului și cu această ocazie ne dorim să promovăm și mai mult la nivel național și internațional acest model de implicare în comunitate pe care sibienii l-au pus în aplicare. Dacă până acum discutam despre turism cultural și turism sportiv, sau mai nou despre turismul gastronomic, credem că Sibiul ar putea deveni destinația pentru un nou tip de turism, cel civic.”

 

*** Fundația Comunitară Sibiu este o organizaţie locală care identifică, promovează şi finanţează iniţiative şi proiecte ale comunităţii sibiene – ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice – contribuind, astfel, la dezvoltarea Sibiului. Fondurile sunt oferite transparent, pe baza nevoilor donatorilor și ale comunității locale. Fundația Comunitară Sibiu își dorește un oraș viu, cu cetățeni sănătoși, activi și implicați. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: