STATISTICI INGRIJORATOARE: anul trecut, 20.000 de romance au murit rapuse de cancer

Cumplit! Asta este cuvantul care poate defini statisticile in ceea ce priveste statisticile referitoare la femeile din Romania care au murit anul trecut din cauza cancerului. Concret, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru anul 2014, în România au murit de cancer 20.200 de femei, din care 17% de cancer de sân, 12,9% de cancer de colon, 10,4% cancer pulmonar, 10,1% cancer col uterin, 6,2% cancer de stomac, 43,2% – alte forme de cancer.

Potrivit libertatea.ro, statisticile OMS confirma ca anul trecut au fost diagnosticate în țara noastră în rândul femeilor 8981 de cazuri de cancer de sân, 4496 de cazuri de cancer de colon, 4343 cu cancer de col uterin, 2327 cazuri de cancer pulmonar și 1850 de cazuri de cancer de ovare. În marea majoritate a țărilor europene există programe naționale de screening pentru cancerul de sân, în care mamografia efectuată la interval de maxim 2 ani joacă un rol foarte important.

Trist este ca, in România, la nivel național,  nu există metode de screening activ promovate, iar cazurile de cancer de sân sunt descoperite de cele mai multe ori întâmplător.

 

Demn de precizat, la nivel mondial, tipurile de cancer cele mai comune sunt, în ordinea incidenței, cancerul de sân, stomac, de colon și col cervical.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: