Succesul de peste noapte este un mit

pexels-photo-347135

Profesioniștii în coaching de dezvoltare personală îi ghidează pe clienți pentru a-și atinge obiectivele, iar reperele pe care le ating pe parcurs pot părea inițial oarecum intangibile. În calitate de antrenor, totuși, este important ca acesta să cuantifice și să transmită în mod clar rezultatele pe care le-a reușit în rândul clienților, pentru a le arăta cât de valoroasă este colaborarea lor pentru succesul viitor în dezvoltarea personală.

Viața este despre a face alegeri. Când alegi o opțiune, spui „nu” altora. Poți avea ceea ce îți dorești, dar nu poți să vrei totul și să le ai pe toate. Și dacă într-adevăr le ai pe toate, înseamnă că ai avut atât victoria, cât și înfrângerea; sărbătorirea și dezamăgirea; abundența și lipsa; dragostea și durerea sufletească și așa mai departe — și ai învățat să apreciezi totul și să înveți din ele. Dar aceasta este o noțiune complet diferită de populara „I wanna have it all”. Acest lucru se aplică în viața profesională și, de asemenea, când vine vorba de probleme personale. Se aplică în muncă și, de asemenea, în activități de divertisment. Într-un internet aglomerat ca în zilele noastre, nu putem avea totul sigur. Prin urmare, cel mai bun mod este să alegi ceva care te interesează cu adevărat. Varietatea este importantă și se găsește într-un cazinou online, unde există sloturi, jocuri de cărți și curse care oferă premii mari. De asemenea, este o caracteristică a multor site-uri, precum pionul.ro, care oferă jocuri de societate ce pot fi comandate acasă. Unul foarte interesant se numește Zestrea și este inspirat din tradițiile românești. Divertismentul e important și contribuie la bunăstarea mentală a fiecăruia și la un proces roditor către succes.

Înapoi la cei care se ocupă de coaching, aceștia ar trebui să utilizeze abordarea obiectivelor și a rezultatelor cheie pentru a stabili obiective trimestriale măsurabile cu clienții. Ar trebui să existe verificări regulate pentru a evalua progresul pe parcurs, să se adapteze și să se ajusteze strategia de coaching după cum este necesar, pe o bază iterativă, pentru a se oferi valoare în mod continuu în contextul îmbunătățirii constante.

Foarte benefic este și lucrul cu clientul pentru a crea o hartă de impact. Înainte de a începe orice angajament de coaching, se presupune ca un coach să lucreze cu clientul pentru a crea o hartă de impact care leagă în mod clar planurile de dezvoltare ale liderului cu anumite rezultate de afaceri sau personale. Apoi se urmărește în mod regulat progresul în raport cu aceste rezultate și se ajustează procesul, dacă este necesar, pentru a crea cel mai mare impact dorit. Efectuarea cartografierii impactului asigură că dezvoltarea nu este doar o activitate de „bifare casetă”.

Prin stabilirea rezultatelor dorite convenite la începutul procesului de coaching, se pot dezvolta valorile pentru a monitoriza progresul și a sărbători obiectivele atunci când sunt îndeplinite. Reflectarea pe toată perioada colaborării, în loc de așteptarea finalului, poate fi o experiență energizantă pentru persoana care e în căutarea succesului.

Există mai multe instrumente care se folosesc pentru a cuantifica și a comunica progresul cuiva, dar trei dintre ele sunt cele mai importante. Primul se referă la formula de măsurare a profitabilității. Al doilea se referă la calcularea creșterii procentuale a valorii lor nete personale. În cazul celui de-al treilea este vorba despre o evaluare a capacității cuiva de a conduce energic, astfel încât realizările sale profesionale și financiare să fie aliniate cu mai puțin stres și o mai mare împlinire pentru el.

„Succesul de peste noapte” apare, în mod normal, după ce cineva și-a petrecut ani de zile lucrând la propria afacere; după ce a petrecut zile lungi, nopți, weekenduri și sărbători construindu-l puțin câte puțin, prin succese mici și eșecuri mici, succese medii și eșecuri medii. Au avut și au pierdut multe oportunități, „marile pauze” s-au dovedit a fi orice altceva. Și totuși, ei au continuat. În parcursul lor pot avea loc schimbări de pași. Înainte să își dea seama, devin un succes, dar succesul de peste noapte fusese de fapt atins în mult mai mult timp și nu doar în câteva ore.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: