Taxa pentru pasapoarte, cu 10 lei mai ieftina!

Valoarea taxei consulare percepute pentru eliberarea paşapoartelor electronice, a paşapoartelor simple temporare sau a altor documente de trecere a frontierei a fost redusă cu 10 lei. Cuantumul acestei taxe este, începând din data de 27 mai 2014, de 22 de lei.

Noua taxă a fost stabilită prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 28 din 20 mai 2014, publicată în Monitorul Oficial nr. 388 din 26.05.2014, pentru modificarea unor acte normative privind taxele şi tarifele nefiscale.

La Art. V pct. 2 din această OUG se prevede că eliberarea unui paşaport electronic, a unui paşaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei, procurarea unui act judiciar sau extrajudiciar, la cererea unor persoane fizice sau juridice străine, eliberarea de adeverinţe, precum şi alte servicii prestate de autorităţi este în sumă de 22 de lei.

„În cazul în care solicitanţii se prezintă la ghişeu cu chitanţe emise cu data de 27.05.2014 cu valoarea taxei în cuantum de 32 de lei, le vom aduce la cunoştinţă noul tarif şi le vom preciza posibilitatea renunţării la diferenţa de 10 lei achitată în plus, prin precizarea acestui fapt pe versoul chitanţei”, precizează comisarul-şef Costel Costea, şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Sibiu.

Există şi posibilitatea ca solicitantul să-şi recupereze diferenţa de 10 lei. „Solicitantului i se va restitui chitanţa, cu menţiuni pe verso, conform procedurii, în vederea prezentării acesteia la CEC sau Trezorerie, urmând să prezinte o nouă chitanţă, cu taxa conformă în valoare de 22 de lei”, explică comisarul-şef Costel Costea.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: