TOT MAI APROAPE DE VÂRF! Ce vești ne dă azi Adrian Vălean din… HIMALAYA

ECHIPARE TABĂRA C1 6400m ŞI ÎNAPOI LA ABC 5760m
După ceremonia Puja şi alte treburi administrative ce ne-au ţinut în ABC până luni, după ce s-a mai calmat vântul, marţi dimineaţa am pornit încărcat de bagaje spre C1 . Din păcate este zăpadă puţină, va trebui să duc schiurile pe rucsac după cum arată acum muntele. Urcarea spre C1 e foarte obositoare, 6 ore de echilibristică pe un grohotiş dificil. Ultimii 500m calci doar pe ‘farfurii’  instabile. Am făcut un depozit în C1 unde am lăsat două corturi, clăparii, butelii de gaz, piolet, colţari. Coborârea la ceaiul din ABC a durat  cam 2h30. E de muncă la greu, uzură multă, la urcare am mers grupaţi, dar la coborâre am dat-o la vale mai repede.
Planul pe zilele următoare ar fi: azi şi mâine sunt în ABC la odihnă, vineri urc iar în C1, sâmbătă sper C2 şi duminică ABC, să vedem dacă ne permite vremea!”

Acestea sunt însemnările proaspete făcute azi de Adrian Vălean, sibianul plecat într-o expediție în HILAMAYA! E tot mai greu, condițiile sunt tot mai vitrege, dar pasiunea pentru munte și dorința de a arăta lumii întregi ce pot face românii nu îl opresc din drum. Dimpotrivă!

Stăm cu sufletul la gură și așteptăm momentul mult visat, când va ajunge, în… câteva zile, sus, SUS DE TOT pe CHO OYU (8201m).

SUCCES, ADI!!!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: