TRADITIA ROMANEASCA da buzna in hipermarcket-uri!

Deputaţii PSD Liviu Harbuz, Ion Melinte, Zisu Stanciu, Ioan Teodorescu,Ioan Dîrzu, Marian Ghiveciu şi Florică Calotă (PC-PLR) au iniţat o propunere de act normative care prevede modificarea legii privind comercializarea produselor alimentare.

Potrivit iniţiativei legislative, hipermagazinele sunt structuri de vânzare cu amănuntul, cu suprafaţa de peste 2.500 metri pătraţi, utilizate pentru comerţ mărfuri alimentare sau nealimentare. Hipermagazinele sunt obligate să acorde spaţii de expunere şi vânzare producătorilor de produse alimentare atestate din punct de vedere tradiţional. Nerespectarea acestor dispoziţii poate fi sancţionată cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei.

Dupa cum preczeaza Mediafax.ro, iniţiatorii acestui proiect consideră că produsele tradiţionale româneşti sunt realizate exclusiv din materii prime locale, in baza unei reţete unice, pastrate “din tata in fiu şi un proces de prelucrare tradiţional.  S-a observat, de altfel, ca tot ami multi romani preferă aceste produse- care, al drept vorbind sunt mult mai… natuarle si ami sanatoase, singura problemă provenind din faptul că, pana acum, nu au fost suficient de bine promovate. Târgurile de produse româneşti, organizate din când în când, in general tot in plan local, oferă producătorilor puţine şanse de „a ieşi în lume”, iar micii producători nu îşi pot permite introducerea produselor în magazinele mari. Asadar, idea parlamenatrilor e una cat se poate de benefica.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: