TRADIȚIILE LA PUTERE: Peste… 7000 de vizitatori în numai 2 zile în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

images_foto_082017_V00

 

Așa e când tradițiile scot la iveală comori, când oameni faini și gospodari se pun a ne dărui din tainele lor, păstrate cu har și lege nestrâmbată: În perioada 26-27 august 2017, Muzeul ASTRA a primit nu mai puțin de… 7126 vizitatori.

În intervalul respectiv,  în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului au fost organizate 4 ateliere meșteșugărești interactive în cadrul programului Animă ASTRA (dogărit, pirogravură, cusut și țesut). Totodată, în cele două zile de weekend actorii de la Teatru Mic din Sibiu au jucat alături de vizitatori în piesele de teatru interactive Cei trei purceluși și Scufița roșie la Gospodăria din Hodac, atrângând astfel nu doar pruncii, dar și pe părinți și bunici în lumea minunată a basmeleor care nețin vie copilăria, dincolo de vârstă.

De asemenea, duminică, 27 august, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului a avut loc un eveniment de colecție-Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Târnavelor. În zona Târgului de țară s-au strans, atenție, 40 de gospodine, producători de produse tradiționale, meșteri, artiști și dansatori din localitatea Valea Viilor, județul Sibiu. Aici s-au pregătit  pâini, plăcinte și alte preparate tradiționale, specifice satului românesc. Un alt reper al evenimentului a fost un război de țesut tradițional, care, viguros și neostenit, a pus în funcțiune de gospodarii din Valea Viilor. Totul a fost asortat cu programul artistic pregătit de ansamblurile folclorice din zonă.

 

***

Organizatori: Muzeul ASTRA cu sprijinul Consiliului județean Sibiu și primăria Valea Viilor.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

 

 

 

surse foto: CNM ASTRA, Comuna Valea Viilor, Județul Sibiu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: