Turcan: Locul clasei a IX-a este la scoala gimnaziala!

Deputatul sibian, Raluca Turcan, critica votul parlamentarilor cu privire la locul clasei a IX-a. Parlamentul sibian sustine ca readucearea ei la liceu ingradeste accesul elevilor la invatamantul obligatoriu de 10 clase.

Prin readucerea clasei a IX-a la liceu, accesul unor elevi cu parinti care au situatii financiare dificile ar putea sa le ingreuneze finalizarea invatamantului obligatoriu.
"Majoritatea USL a demonstrat, in Camera Deputatilor, ca o reforma coerenta precum cea din educatie se poate distruge extrem de usor – ridicand mana la indemnul unui lider de grup si votand cu interesul de partid in minte. Senatul trebuie sa readuca clasa a IX-a la scoala gimnaziala pentru a garanta accesul egal si corect al tuturor romanilor la cele 10 clase obligatorii. PNL sustinea in 2007 si 2010 exact acelasi lucru", declara deputatul PDL, Raluca Turcan.
Parlamentarul sibian spune ca, de asemenea, ar trebui reintroduse examenele transdisciplinare, astfel incat elevii sa nu ami invete mecanic.
"Senatul trebuie sa reintroduca examenele transdisciplinare si,automat,invaaarea transdisciplinara. Cei iesiti de pe bancile scolii din Romania trebuie sa opereze cu cunostinte interconectate si nu sa recite cunostinte pe care nu stiu cum sa le foloseasca sau sa le lege", a mai explicat Raluca Turcan.
Potrivit votului dat de alesi, clasa a IX-a ar urma sa se intoarca la liceu, elevii fiind nevoiti ca cel de-al zecilea an de scolarizare obligatorie sa nu il mai faca la gimnaziu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: