TURUL CICLIST AL SIBIULUI: Etapa Sibiu – Cisnădioara – Cisnădie – Tălmaciu – Avrig – Bâlea Lac

images_foto_072018_TUTRRRR

Etapa Sibiu – Cisnădioara – Cisnădie – Tălmaciu – Avrig – Bâlea Lac, în lungime de 91,3 km, a fost câștigată de tânărul Ivan Ramiro Sosa de la echipa procontinentala Androni Giocattoli Sidermec, care a trecut linia de sosire de la Bâlea Lac (2040 m altitudine) cu timpul de 2:34:11.

 

Ascensiunea pe Transfăgărășan a venit la finalul unei etape relativ scurte, care a făscut însă lupta montană să fie mult mai intensă. Cu puțin timp înainte de Bâlea Cascadă echipele Androni Giocattoli și CCC Sprandi Polkowice s-au lansat într-o trenă feroce, care a făsut zdrențe plutonul, din care s-a desprins un grup de opt rutieri cu pretenții la victorie, format din cicliști de la Androni, CCC și Gazprom Rusvelo. În ultimii 3 km grupul s-a fragmentat încă o dată atunci când Sosa și-a lansat atacul, căruia nu i-a mai putut rezita nimeni.

 

Sosa a fost urmat în clasamentul etapei de Aleksei Rybalkin de la procontinentala Gazprom Rusvelo (sosit cu 38 de secunde în urma columbianului) și Antonio Santoro de la continentala Monkey Town (cu 55 de secunde întârziere).

 

Demn de remarcat, în urma acestui rezultat, Ivan Ramiro Sosa a preluat tricoul galben, dar și-a adjudecat și tricoul alb al cățărătorilor, pe cel verde al clasamentului pe puncte și pe cel portocaliu al tinerilor sportivi sub 23 ani.

Tricoul albastru al celui mai bun sprinter a fost câștigat de Adriaan Janssen de la continentala Delta Cycling Rotterdam, iar tricoul roșu al celui mai bun român a revenit lui Emil Dima.

 

*În clasamentul echipelor a trecut în frunte continentala italiană Sangemini MG.K- VIS.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: