Ultimele zile pentru înscrieri la Olimpiada de Meşteşuguri Artistice Tradiţionale!

Conducerea Muzeului ASTRA anunţă că înscrierile pentru Olimpiada “Meşteşuguri Artistice Tradiţionale” se pot face până la data de 28 martie 2014, la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu sau la Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu.
Faza locală a Olimpiadei “Meşteşuguri artistice tradiţionale” din acest an se va desfăşura în perioada 10-11 aprilie 2014. Sunt aşteptaţi să participe copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani, membri ai cercurilor de artă populară din şcoli sau cluburi ale elevilor, care duc mai departe arta  tradiţională autentică din zonele lor de provenienţă. 
Jurizarea va fi asigurată de o comisie constituită din specialişti ai Complexului Naţional Muzeal ASTRA Sibiu şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar al Judeţului Sibiu, prezidată de prof. univ. dr. Ilie Moise.

Secţiunile concursului vor fi :

–        10 aprilie 2014, ţesut; cusut/ brodat; confecţionat port popular; confecţionat păpuşi; confecţionat podoabe; împletit; artă decorativă; confecţionat măşti etc.;

–        11 aprilie 2014, pictat icoane pe sticlă, lemn şi piatră; pictură naivă; încondeiat ouă; prelucrare lemn, os, fier; olărit; modelat ceramic etc.

Lucrările şi concurenţii pot fi admiraţi de către publicul vizitator începând cu ora 1200.

Condiţii de participare:

Pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 6-18 ani care se manifestă, prin instrucţia şi educaţia primite în familie sau la şcoală, ca adevăraţi creatori de artă populară, cunoscători ai secretelor meşteşugului artistic tradiţional, al specificului artizanal din satul de origine, având calităţile de manualitate, dexteritate tehnică şi simţ artistic propriu unui artist autentic, provenind din mediul rural, membri ai cercurilor de profil de artă populară, din şcoli sau cluburile elevilor din mediul rural sau urban.

Participă echipele selectate în prealabil la faza pe unitate de învăţământ, club sau palat al copiilor şi elevilor. Fiecare UNITATE ŞCOLARĂ şi/ sau CONEXE POATE FI REPREZENTATĂ DE UN NUMĂR DE TREI ELEVI – selecţionaţi, în prealabil, la nivel de unitate şcolară şi/ sau conexe – pentru unul din meşteşugurile tradiţionale. Fiecare elev va participa în cadrul concursului la o secţiune.

Concursul constă în prezentarea unor produse brute sau semifinite pe care concurentul le va desăvârşi în timpul concursului.

Elevul trebuie să demonstreze că posedă cunoştinţe temeinice legate de practicarea meşteşugului, că stăpâneşte practic tehnicile privind confecţionarea, modelarea şi decorarea artistică a produselor, conform tradiţiei.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: