UN GEST SIMBOLIC: pălăria de paie, așa cum o purta LUCREȚIA CIOBANU, ÎN DAR Iulianei Tudor

Așa cum vă argumentam în alte articole, timp de două zile, la Sibiu, Festivalul-Concurs dedicat măreției unei personalități care a înveșnicit folclorul, ducându-l și mai aproape de Dumnezeu- LUCREȚIA CIOBANU a fost, mult, mult mai mult decât un eveniment cultural „și atât”.

A fost SĂRBĂTOARE, a fost EMOȚIE, a fost ROMÂNIE picurată cu cântec și joc în inima fiecăruia dintre noi. De aceea nu au lipsit nici momentele cu fainoșag, cu spirit, care au bucurat și au înălțat inimi și daruri și gesturi acolo unde Domnu se întâlnește cu oamenii’… faini.

Și unul din aceste momente s-a regăsit în gestul simbolic al doamnei SILVIA MACREA- neobosita inimă a JUNILOR (cea care duce luminat mai departe tradiția instituită de tatăl său, maestrul IOAN MACREA): darul făcut Iulianei Tudor (împătimita și fără de tihnă prietenă a tuturor evenimentelor folclorice de rang național de la Sibiu)- o pălărie din paie, precum cea pe care cu atâta mândrie și lumină a purtat-o de-a lungul uriașei sale cariere, DOAMNA MUNȚILOR- LUCREȚIA CIOBANU. A fost un moment frumos, plin, în care chiar și ea, prezentatoarea, prietena Junilor, cea acre aduce în casele noastre, pe ecranele televizoarelor și mai cu seamă în inimile noastre taina FOLCLORULUI, ea, Iuliana Tudor, s-a înfiorat de emoție, într-atât încât nu a mai putut-o ascunde… PĂLĂRIA fermecată a Doamnei Munților a avut, firește, efect magic… și a transmis și va transmite în veac atâta sevă, atâta dragoste, atâta putere ocrotitoare… 

 

 

sursa foto: Iuliana Tudor

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: