V-aţi pregătit creioanele? Numai o lună până când benzile desenate iau cu asalt Sibiul! Festivalul International 2015!

Asociatia de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu »/APIVS si Asociatia « Solidarité 35 Roumanie »/S35R vor organiza în zilele de 3, 4 si 5 aprilie 2015 a III-a editie a Festivalului International de Benzi Desenate din Sibiu în sala CIT a Primariei Municipiului Sibiu.

In 2014, Festivalul, unul incitant, atractiv si… numai bun să inspire, a atras mai mult de 1000 de participanti. In doi ani, Festivalul de Benzi Desenate de la Sibiu s-a impus ca unul dintre evenimentele de marca a artelor grafice din România.

Asa cum sustin organizatorii, in timpul celor trei zile de Festival, publicul se va putea întâlni cu autori si le va descoperi operele. In cadrul Festivalului sunt propuse diverse activitati pentru a familiariza publicul cu toate stilurile de benzi desenate (BD), comics, manga, BD europeana.

Festivalul îsi va deschide portile vineri, 3 aprilie la ora 18,00 în sala CIT a Primariei Municipiului Sibiu din Piata Mare, când va avea loc inaugurarea si o prezentare generala a autorilor invitati. Week-endul va fi ritmat de conferinte, dedicatii, work-shopuri si… multasteptatele meciuri de BD.

La cea de-a Treia editie a Festivalului vor fi invitati doi autori francezi si 8 autori români. Editia 2015 va fi ocazia de a celebra trei aniversari importante : 90 de ani de banda desenata româneasca, 50 ani de existenta a Editurii « L’Ecole des Loisirs » si 25 de ani de Banda desenata a Centrului Belgian din Bruxelles, Belgia.

Afisul editiei 2015 a fost realizat de Octav Ungureanu. In calitate de coordonator al Revistei Comics, Octav este unul dintre cei mai buni promotori de banda desenata româneasca. Din doua în doua luni, publica cele mai bune creatii ale momentului. Colaboreaza tot anul cu HAC, singura revista de BD profesionista din România. In 2014 a publicat « Zobb, un extraterestru în Bucuresti », o compilatie a aventurilor lui Paul si ale tovarasului sau venit de nicaieri, care pleaca sa descopere secretele ascunse ale capitalei românesti. Zobb va veni în vizita la Sibiu si o sa-l descoperim lânga Turnul Sfatului, unul dintre monumentele emblematice ale orasului nostru. Octav va fi unul dintre autorii invitati anul acesta la Festivalul de BD de la Sibiu.

Intrarea la Festival este gratuita si în timpul week-endului vizitatorii vor putea cumpara carti cu BD apartinând autorilor prezenti.

In cadrul Festivalului va fi organizat un concurs de benzi desenate adresat tinerilor între 11 si 18 ani.

Participantii la concurs trebuie sa realizeze o plansa A3 de BD cu tema «Comorile pierdute din Sibiu ».

Concursul are ca obiectiv promovarea limbii franceze ca limba de comunicare, valorizarea diversitatii lingvistice si culturale, scoaterea în evidenta a tinerelor talente interesate de lumea benzilor desenate, reliefarea specificitatii orasului Sibiu prin grafism si banda desenata. Depunerea planselor se va face pâna în data de 30 martie 2015 la sediul Asociatiei de Prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu » – APIVS la Casa Ille et Vilaine, str. Konrad Haas, nr. 14, 550177 Sibiu – România cu mentiunea « Concurs de Benzi Desenate, Sibiu ».

Festivalul International de Benzi Desenate de la Sibiu este un eveniment organizat de APIVS si S35R, cu sustinerea Primariei Municipiului Sibiu, a Institutului Francez din România si a Lectoratului francez de la ULBS, Delegatia Wallonie-Bruxelles de la Bucuresti, Centrul Cultural German Sibiu, libraria Habitus, Asociatia Bedefililor din România, Asociatia « Bulle d’Encre », Asociatia « La Ribambulle », Revista Comics, Revista Arap Alb Continua.

Societatile comerciale NTN-SNR, SR2C, Carrefour sustin financiar Festivalul International de Banda Desenata.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: