Vasile Miriuță a revenit la Hermannstadt și are același obiectiv ca și în sezonul trecut

hermannstadt

Un nou sezon, aceleași emoții pentru Vasile Miriuță și pentru suflarea fotbalistică din Sibiu. Reprezentanta orașului în Liga I, FC Hermannstadt, se află pe locul 10 în clasament cu o etapă înaintea ultimei etape a sezonului regulat și se va lupta din nou pentru salvarea de la retrogradare.

 

Vă reamintim că, în campionatul 2019-2020, deznodământul luptei s-a aflat abia la jumătatea lunii iunie, după jucarea barajului cu „U” Cluj. A fost 2-0 la Cluj pentru FC Hermannstadt și 1-0 în retur pentru „studenți”. Pe banca tehnică se afla tot Miriuță, adus pentru a salva echipa de la retrogradare și plecat ulterior în campionatul Ungariei.

Să se repete scenariul? Vasile Miriuță s-a întors în iarnă, iar rezultatele primelor trei meciuri de la reluarea campionatului nu au fost grozave: 2-2 acasă cu Sepsi Sf. Gheorghe, 1-2 în deplasare cu FC Botoșani și 2-2 acasă cu Astra.

„Sunt foarte supărat, e al doilea meci al meu aici și am făcut iar niște greșeli, nu vreau să jignesc, dar nici la copii și juniori nu le vezi! Am făcut cadou două goluri cu Sepsi, astăzi la fel, cadou două goluri, iar Botoșani a avut o singură ocazie clară.

Cu Sepsi au jucat doi fundași centrali, cu Botoșani alți doi, trebuie să găsesc până la playout alții. E inadmisibil, echipa asta are 40 de goluri încasate”, a spus antrenorul după meciul cu FC Botoșani, punând punctul pe „i”: sunt probleme mari în apărare.

A fost nevoit să schimbe sistemul

Sezonul trecut, după venirea lui Miriuță, FC Hermannstadt a trecut la un sistem 5-4-1 și a reușit să nu mai primească goluri. Nu s-a întâmplat același lucru și anul acesta, când echipa a luat 5 goluri în trei meciuri. În primul meci, cel cu Sepsi, s-a încercat sistemul 3-5-2, care se transforma rapid în 5-3-2. Tactica a fost schimbată la pauză, pentru că adversarii ajungeau foarte ușor în poziție de finalizare. Contra Astrei, a fost folosit sistemul 4-2-3-1.

În lipsa jucătorilor din sezonul 2018-2019, filosofia de joc poate fi „să marcăm cu un gol mai mult decât adversarul”. Jucătorul care poate avea un aport decisiv la salvare este Debeljuh. Atacantul croat a marcat 4 goluri în cele 3 meciuri din 2020.  

„Emoții am, sunt 4-5 echipe care se bat pentru evitarea retrogradării, dar sunt convins că ne vom salva”, crede Vasile Miriuță. Casele de pariuri îi dau dreptate. Unul dintre bookmakerii de top la care pot paria românii consideră că FC Hermannstadt are cota 1.25 să evite retrogradarea. Este cea mai mică cote dintre echipele aflate în lupta pentru salvare. Cu alte cuvinte, specialiștii consideră că Chindia Târgoviște (cota 1.65), Poli Iași (1.75), Academica Clinceni (2.85) și FC Voluntari (2.85) au șanse mai mari să joace în Liga a 2-a și în sezonul 2020-2021.

Este vorba despre un pariu antepost. Așadar, dacă aveți încredere în Miriuță și pariați 1.000 de lei, trebuie să așteptați până la finalul lunii mai, cel mai devreme, pentru un profit de 250 de lei. Cu puțin noroc, se pot câștiga bani mult mai rapid jucând la loterii internaționale precum Grecia Kino, cu extrageri din 5 în 5 minute, nu-i așa?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: