VEȘTI BUNE: doar 16% dintre tinerii noștri sunt hotărâți să emigreze

Iată că mai avem parte și de vești bune (nu înseamnă asta să ne culcăm pe-o ureche…!). Tocmai când țara încă fierbe, când mulți români zic că sunt scârbiți de… tot ce se întâmplă, tinerii noștri demonstrează că nu sunt descurajați, că încă mai au încredere, că nu cred că numai plecarea în țări străine e SOLUȚIA.

Faptul că tinerii români nu sunt descurajaţi de oportunităţile pe care le pot avea dacă rămân în ţară pentru studii sau pentru angajare, e susținut de procentul de numai 16% care reprezintă pe aceia care doresc să plece definitiv, cum indică un studiu realizat recent.

Concret, se constată că majoritatea adolescenţilor români consideră că România este o ţară în care sunt recompensaţi pe măsura muncii depuse şi, prin urmare, pot avea succes fără să emigreze. Așa arată un studiu realizat în rândul tinerilor de 14-18 ani de către agenţia de cercetare Open-I Research, la iniţiativa Educaţia Azi, se arată într-un comunicat de presă citat de Mediafax.

Potrivit sursei,”73% dintre adolescenţi sunt optimişti şi spun că îşi doresc foarte mult să contribuie, prin muncă, la schimbarea în bine a societăţii româneşti”, se mai arată în comunicat.

Studiul dovedește și că majoritatea adolescenţilor români (84%) sunt convinşi că pot primi recompense pe măsura eforturilor lor, iar 54% consideră că pot realiza ceea ce îşi propun fără nepotisme. Demn de precizat, educaţia joacă un rol central în viaţa tinerilor români, 85% dintre aceştia susţinând că aceasta este baza pe care îşi pot construi succesul profesional.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: