Vrei să guști o zamă de cârnați și sarmale tăiate cu barda? Poftește la un weekend cu tradiții și cultură gastronomică din Țara Oltului! În Muzeul ASTRA!

images_foto_082018_CCC1

 

 

E IARĂ SĂRBĂTOARE ÎN MUZEUL ASTRA!

Gospodine din comuna Cîrțișoara, județul Sibiu, dar și din cei ce fac produse tradiționale, meșteri, artiști și dansatori vor fi prezenți duminică, 2 septembrie, în Muzeul ASTRA!

Totodată, grupul școlar „Badea Cârțan” va face demonstrații de dansuri populare, iar solista Iulia Deleanu va interpreta cântece populare specifice zonei. De asemenea, Mircea Nicolae Cârțișorean, cunoscutul interpret de muzică populară, va fi prezent la eveniment să încânte atmosfera din Muzeu.

Tot aici, va fi pus în scenă un vechi obicei al locului, încă păstrat în timp: împodobirea calului. Mai precis, flăcăii satului, numiți călărași, împodobesc caii cu țesături tradiționale și alte podoabe, deschizând drumul… alaiului de nuntă.

Mai mult, meșterii din comuna Cîrțișoara vor organiza două ateliere interactive de pictură pe sticlă și împletit corfe. Producătorii veniți din Țara Oltului vor comercializa legume, brânzeturi de oaie, pastramă de oaie, produse apicole, siropuri, pâine de casă și prăjituri tradiționale.

Așadar, poftiți la sărbătoare!

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: