WEEKEND DE VIS pe tărâmul CULTURII! Ce vă propune MUZEUL ASTRA?

Ce puteți face în weekend la Muzeul ASTRA? Nu ratați o plimbare prin universul fascinant al meşteşugurilor tradiţionale, dar și una prin îndepărtata China (chiar în centrul… Sibiului) şi o escală prin Egiptul antic. 

Așadar, luați aminte! Sâmbătă, 19 martie, aici vor poposi 2 meşteşugari din satul Mălâncrav, judeţul Sibiu. Incepand cu ora 11, ei vor expune aici produse făcute din împletituri de nuiele, dar şi provenite din alte îndeletniciri tradiţionale, cum sunt cărămidăria, dulgheria, gastronomia, croitoria și țesătoria.

Expoziţia va rămâne în Muzeul ASTRA, zona Târgului de ţară, până duminică, 20 martie. Ea face parte dintr-un traseu cultural, denumit sugestiv „Mălâncrav – patrimoniu multietnic viu” şi organizat de către Fundația Mihai Eminescu Trust. Evenimentul este inclus si in programul de animaţii culturale ,, Calea minorităţilor entice” – C.N.M. ASTRA.

Pe langa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului, avem unităţi muzeale şi evenimente active în centrul istoric al Sibiului, un loc unde se petrec atâtea şi atâtea activităţi culturale.

Expoziţiile „Monede chinezeşti – o istorie de 3.000 de ani” şi „Beautiful China” sunt organizate de Muzeul ASTRA în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucureşti şi cu sprijinul Institutului Confucius Sibiu. Cele două prezintă publicului prin intermediul fotografiilor, monedelor şi artefactelor, aspecte importante din cultura şi civilizaţia chineză.

Expoziţia ”Beautiful China”, evidenţiază, la rândul său, simbolurile binecunoscute ale Chinei: Marele Zid Chinezesc, Oraşul Interzis, Armata de teracotă, Ursul Panda, Ceaiul verde, Mătasea, Trenul de mare viteză etc. dar şi aspecte din viaţa cotidiană a chinezilor.

Până una-alta… muzeografii vă propun să contemplați o sabie făcută 100% din monede. Aceasta măsoară 75 cm lungime şi este făcută din monede Feng Shui I-Ching, legate ferm cu fir pentru a-i creşte eficacitatea, se pare. În jur de 100 de monezi alcătuiesc obiectul, care reprezintă, de altfel, un adevărat ansamblu istoric.

Așa puteți afla că în civilizaţia chineză, sabia este considerată un remediu Feng Shui potrivit pentru case, birouri şi spaţii comerciale. Mai mult, un astfel de obiect te protejează împotriva energiei negative.

Demn de știut, până acum în jur de 600 de vizitatori au trecut pragul celor două expoziţii care se regăsesc în acelaşi spaţiu şi anume – Casa Artelor din Piaţa Mică, nr. 21. Noi credem că este loc de mai bine, nu? 

Ambele expoziţii vor fi deschise publicului până pe 8 mai 2016.

de asemenea, sunteți invitați la un popas, tot în centrul istoric al Sibiului, în sediul Muzeului de Etnografie Universală Franz Binder, de asemenea unitate muzeală a C.N.M. ASTRA. Aici este găzduită Secretele Egiptului Antic, prima expoziție interactivă pentru copii organizată la Sibiu. Până acum, în jur de 2000 de vizitatori au fost pe aici să vadă despre ce este vorba.

Această expoziţie face parte din proiectul educațional History Hackers. Expoziţia este un concept Emagic, implementat la Sibiu de C.N.M. ASTRA în colaborare cu ARTmania și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

Faptele istorice, obiceiurile şi personajele celebre din cultura egipteană sunt prezentate pe înțelesul copiilor și le oferă ocazia de a analiza fiecare exponat, de a recrea şi experimenta specificul acelor timpuri.

Copiii se pot așeza pe tronul faraonului, intră în piramidă și descoperă la fiecare pas semnificația lucrurilor pe care le ating. Recomandată vizitatorilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani și însoțitorilor de orice vârstă, expoziția de la Sibiu își propune să dinamizeze oferta culturală educativă și să deschidă un nou capitol în formarea tinerei generații.

,,Secretele Egiptului Antic” vor rămâne la Muzeul ASTRA până în 10 aprilie.

VIDEO TEASER EXPO SECRETELE EGIPTULUI ANTIC:

https://www.youtube.com/watch?v=kSZh5Zl7wEA

V-am convins? E simplu!

Fii Muzeul ASTRA şi bucură-te de tot ce oferă acesta! Fiți oaspeții și prietenii acestui muzeu emblematic al Sibiului dar și al României!

sursa foto: CNM ASTRA

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: