A fost semnat un acord de donație al Institutului Hasso Plattner către Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. La ceremonie a participat și ministrul Educației, Valentin Popa

images_foto_072018_555

Ambasada României la Berlin a găzduit, în data de 19 iulie a.c., ceremonia de semnare a acordului dintre Institutul Hasso Plattner și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prin care instituția germană donează suma de 4,2 milioane de Euro către universitatea românească. 

Proiectul a fost negociat în ultimii doi ani, de către Prof. Dr. Christoph Meinel, director al Institutului Hasso Plattner și Prof. Dr. Ioan Bondrea, rectorul ULBS, în urma unei inițiative și prin mijlocirea Ambasadei României la Berlin și a ambasadorului Emil Hurezeanu. 
Potrivit informațiilor transmise de Ambasada României în Republica Federală Germania, donația este destinată construirii de laboratoare și derulării proiectelor de cercetare, precum și burselor studenților români ai Institutului Hasso Plattner. ALTFEL SPUS, UN IMPULS BENEFIC…
Demn de precizat, la ceremonie a fost prezent ministrul român al Educației, domnul Valentin Popa, Împuternicitul landului Brandenburg la nivel federal și Însărcinat pentru Relații Internaționale, secretarul de stat Thomas Kralinski, membri ai conducerii celor două instituții de învățământ.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: