ALERTĂ: Județul Sibiu, sub incidența avertizărilor de COD GALBEN ȘI PORTOCALIU de ninsoare

 

ISU Sibiu a înștiințat comitetele locale pentru situații de urgență din zona montană că, potrivit informațiilor meteo, județul Sibiu se va afla sub incidența avertizărilor de COD GALBEN și COD PORTOCALIU de… NINSOARE, timp de aproape trei zile.

Conform avertizărilor primite de la Administrația Națională de Meteorologie, în perioada 19.04.2017, ora 04.00-21.04.2017, ora 06.00, zona montană a județul Sibiu se va afla sub incidența codurilor galben și portocaliu de precipitații abundente, ninsori și intensificări ale vântului. 
Urmare a avertizărilor primite, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a luat măsuri de înștiințare a comitetelor locale pentru situații de urgență din zona montană a județului Sibiu, dar și a instituțiilor cu rol în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase, pentru a lua măsurile ce se impun în astfel de situații. 
Echipajele de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt pregătite să intervină în sprijinul cetățenilor și autorităților locale dacă situația va impune. 
Pentru siguranța cetățenilor, reprezentanții ISU recomandă evitarea pornirii la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, cetățenii trebuie să se asigure că sistemul de încălzire funcționează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip etc.). Este important să se urmărească la posturile radio/tv buletinele meteorologice și recomandările autorităților centrale și locale.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: