Autostrada Sibiu-Piteşti- tema de dezbatere ieri, la Consiliul Judeţean Sibiu

Identificarea variantei optime de traseu pentru Autostrada Sibiu-Piteşti a fost subiectul dezbaterii care a avut loc joi, 3 decembrie, la sediul Consiliului Judeţean Sibiu. Întâlnirea a fost organizată la solicitarea Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi Naţionale din România SA, iar la eveniment au participat factorii de decizie de la nivelul judeţului Sibiu. Scopul acestei întâlniri a fost acela de a identifica problemele specifice pe care le implică realizarea “singurului proiect de autostradă din exercițiul financiar 2014-2020 care are finanțarea asigurată”, după cum a confirmat Marioara Capră, director general tehnic în cadrul CNADNR.

 

La dezbatere au participat președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, prefectul județului Sibiu, Ovidiu Sitterli, primarii comunelor Boița și Turnu Roșu, viceprimarul comunei Șelimbăr și arhitectul șef al orașului Tălmaciu, localități pe raza cărora va trece tronsonul de autostradă Sibiu-Pitești. Nu au lipsit nici reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu, Gărzii de Mediu, Agenției Județene pentru Protecția Mediului Sibiu, SC Drumuri și Poduri SA, Direcției Silvice, Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.

Discutiile de ieri au vizat cu precadere problemele ce țin de protecția mediului, de ariile protejate, de Natura 2000, de siturile arheologice, de monumentele istorice aflate în proximitatea traseului pe care îl va avea autostrada, dar și de interferența acesteia cu proprietășile private.

Cei prezenţi au urmărit fișa proiectului și stadiul actual  în care se află studiul de fezabilitate contractat în luna iunie a acestui an, cu termen de finalizare în iulie 2016. Pe baza acestei expuneri, au avut loc mai multe intervenții și sugestii din partea reprezentanților unităților teritorial administrative implicate și a arhitectului șef al județului Sibiu.

 

“Consider că întâlnirea și-a atins scopul, iar specialiștii din cadrul CNADR și întreaga echipă implicată în proiectul Autostrăzii Sibiu-Pitești vor ține cont de propunerile făcute astăzi și vor găsi varianta cea mai bună. Așteptăm cu interes să circulăm cât mai repede pe această autostradă și ne manifestăm tot sprijinul pentru realizarea proiectului”, a declarat președintele Ioan Cindrea  La rândul său, prefectul Ovidiu Sitterli, a subliniat importanța pe care primarii trebuie să o acorde identificării direcțiilor de dezvoltare a localităților pentru următorii 20 de ani.

Valorificând prezența reprezentanților CNADNR la Sibiu, președintele Ioan Cindrea, a discutat cu aceștia cinci probleme cu care se confrunta Consiliul Județean Sibiu referitoare la drumurile naționale care străbat județul: soluționarea problemei intersecției DN 14 Sibiu-Sighișoara cu DJ 142J Șeica Mare-Șeica Mică, a problemei alunecărilor de teren pe DN 14 pe tronsonul Dumbrăveni-Laslea și finalizarea lucrărilor la drum pe tronsonul km 73+500-80+652, includerea cu prioritate în programul CNADNR a lucrărilor de modernizare a DN 14 A Mediaș- Blăjel-lim. Jud. Mureș, care se prezintă într-o stare de viabilitate precară, includerea lucrărilor de reabilitare a DN 14 B Copșa Mică-Țapu-lim. jud.Alba, care are denivelări majore, precum și reabilitarea Transfăgărășanului, având în vedere importanța turistică deosebită a zonei.

Potrivit unui comunicat remis de conducerea CJ SIBIU, reprezentanţii CNADNR au dat asigurări că, în limita bugetului pe anul 2016, vor avea în vedere toate problemele semnalate de conducerea Consiliului Judeţean Sibiu.

 

 

Sursa foto: monitorizari.hotnews.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: