AVRIGUL, in Tara Copilariei…

E-o lume minunata, in care veti gasi… numai copii. E-o lume in care inocenta si jocul tin imaparatia fericirii. E-o lume ce nu trebuie stricata: COPILARIA! Iata, insa, ce se intampla la Avrig in miez de iunie:

“Ne-am făurit deja o tradiție: aceea ca, în fiecare an la jumătatea lunii iunie (luna cireșarilor, a copiilor, a începutului de vacanță, a jocului, etc) Piața „Gheorghe Lazăr” din Avrig să se închidă circulației preț de trei zile și să se deschidă copiilor. Am încercat să aducem acolo, peentri copii, ceea ce noi, ca doar niște oameni – nu magicieni, cu resurse limitate, cât am putut pentru ca toți copiii care au venit în piață să se bucure puțin. Spectacol, jocuri, dans, muzică, dulciuri, dar și ateliere de creație, alte jocuri și standuri cu jucării, voie bună și bucuria pe care o vestesc cele trei luni de vacanță ce se așterni de acum încolo. Dacă am reușit sau nu o vor spune copiii, dar ne-am străduit. Cert este că cei mici au avut pentru ei piața trei zile. Doar pentru ei. Primăria, Biblioteca Avrig și Cit Avrig Tourism au cooperat excelent ca aceste zile să fie deosebite. Și pentru că acest eveniment a plăcut și cerului – vremea a fost frumoasă, soarele a zâmbit alături de toți copiii care și-au lăsat imaginația să zburde și zâmbetele să lumineze prin centrul Avrigului preț de… trei zile”… povesteste cu incantare bibliotecarul din Avrig, doamna Maria Grancea, unul dintre intiatorii acestui eveniment.

In soarele din privirile sale se regaseste zambetul sugubat al copiilor murdari de-atat creta si desen, manutele tinute strans de trenuletul hazliu, si jocul stramosesc la pruncilor ce tin la Avrig hangul vechilor traditii.

Trei zile de basm si joc, trei zile de distractie departe de “lipiciul” jocurilor pe computer si al pozelor distribuite pe retelele de socializare. Trei zile de COPILARIE vie, haioasa, plina de zbenguiala si desen, de cantec si basm…

O initiativa generoasa si mereus asteptata cu entuziasm si nerabdare, nu doar de catre copii, dar si de parinti si bunici.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: