INEDIT! ANOTIMPURI in IE, in Muzeul ASTRA

Cultura tradițională mai poate fi relevantă astăzi recontextualizată în narațiuni cosmologice și ea devine lucrătoare. Bucuria se transmite, fără îndoială, atunci când există în actanți. Restituirile culturale pe care le-am încercat pe elemente de tradiție, etnografie și folclor, mă țin în viață. Sigur, alături de credința creștină, care dă sensul tare și care se adaugă. Căutați mai întâi Impărăția lui Dumnezeu și toate celelalte se vor adăuga vouă. La Împărăție nu se adaugă orice, dar cultura populară cred că se adaugă .(I.S. Apan)

Vin la Sibiu, de Ziua Universală a Iei! Sâmbătă, 20 iunie și duminică, 21 iunie 2015 în Muzeul ASTRA. ANOTIMPURILE IN IE!

Două din cele minunate patru anotimpuri în ie, primăvara – IIA Calatoare (Ana Borca) și vara – Corina Bedreagă (Doua mari iubitoare si pastratoare de traditii) sunt alături de toti cei ce vor sarbatori Ziua Universala a IEI în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA. Veti putea admira minunate piese din colecții personale adunate și îngrijite cu dragoste și vom avea ocazia să le ascultăm povestind despre IE, despre tradiție, despre oameni frumoși care mișcă și azi lumile, chiar dacă noi nu îi cunoaștem. Acolo, la ei acasă, cu simplitate, modestie și nemărginită dragoste pentru tradiție.

Anotimpurile in ie: Ana Borca, Corina Bedreagă, Dorina Matei si Silvia-Floarea Tóth.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: