Beți la volan, sub influența drogurilor, fără permis sau cu auto neînmatriculat… așa circulă unii!

beat-volan-1

Beți la volan, sub influența substanțelor psihoactive, fără permis sau cu auto neînmatriculat, așa circulă unii șoferi sibieni! Însă, Poliția e pe fază! Un șofer care a condus fără permis a ajuns deja la închisoare! Alte două cazuri recente, cu dosare penale!

Condamnat la închisoare după ce a condus fără permis

La data de 3 august, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Sibiu, au identificat și prins un sibian în vârstă de 29 de ani, pe numele căruia Judecătoria Sibiu a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse de 1 an și 1 lună cu închisoarea după ce a fost găsit vinovat de săvârșirea a două infracțiuni de conducere fără permis.

Sibianul a fost încarcerat în Penitenciarul Aiud în vederea executării pedepsei.

Substanțe psihoactive și alcool, la volan

În dimineața zilei de 3 august, în jurul orei 06,45, în orașul Copșa Mică, polițiștii au oprit un autoturism condus pe DN 14 de către un bărbat în vârstă de 25 de ani, din localitatea Dârlos.

Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la metamphetamină, iar testarea alcoolscopică a indicat o valoare de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism, în cauză fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Fără permis, cu auto neînmatriculat

La data de 3 august, în jurul orei 21,00, în localitatea Valea Viilor, polițiștii rutieri au depistat un tânăr în vârstă de 18 ani, domiciliat în localitatea Bazna, în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul condus nu este înmatriculat.

Având în vedere cele constatate, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: