Ce poți vizia într-o fugă de o zi la Sibiu

Sibiu

Poate printre cele mai frumoase orașe din țară, Sibiul continuă să impresioneze tot mai multă lume. An de an turiștii se aglomerează să viziteze acest oraș de o frumusețe uimitoare și încărcat puternic de istorie. Muzee, palate și zeci de magazine așteaptă zi de zi cu porțile deschise trecătorii.

Restaurantele caută să te servească cu mâncare tradițională românească și să te facă să promiți că te vei întoarce. Dacă vrei să faci un day break în România, atunci Sibiul trebuie să fie pe lista ta.

Activități de o zi în Sibiu

Sibiul este un oraș cu un trecut bogat. Poate fi considerat o adevărată lectură istorică. Dacă vrei să-l citeși, dar încă nu ți-ai făcut un plan de vizită pentru fuga de o zi, te poți inspira din lista de mai jos.

  •         Piaţa Mare – nu poți ajunge în Sibiu fără să faci o plimbare prin Piața Mare a orașului. Stilul medieval te va cuceri din prima. La fel ca și povestea pieței. Se spune că demult, această piață era un loc plin de viață. Mulțimi de oameni adunate la târguri de cereale sau de meșteșugării, numeroase adunări în vremuri de sărbătoare – totul era viu. Ceva din spiritul acela încă s-a păstrat. Multe localuri și magazine de tot felul te așteaptă să le descoperi.
  •     Fântâna cu grilaj – ajungând în Piața Mare, vei trece automat și pe lângă Fântâna cu grilaj. Oprește-te puțin și ascultă-i povestea: se spune că la această fântână femeile obișnuiau să spele hainele. Mai târziu, după ce a rezistat războaielor, a fost dărâmată și reconstruită înainte de 2007.
  •     Palatul Brukenthal – se spune că Palatul Brukenthal este cel mai vechi muzeu construit pe teritoriul României. Interiorul lui adăpostește o impresionantă colecție din Galeria de Artă Europeană. Nu trebuie ratat!
  •     Podul Minciunilor – cu siguranță este un must vizitarea acestui pod. Oricine trece pe aici rămâne fascinat de frumusețea sa. Au fost create multe legende despre acest pod, însă cea mai vehiculată este aceea că pe Podul Minciunilor trebuie să spui doar adevărul pentru că la orice minciună acesta se va rupe și vei cădea cu tot cu el. Să credem, să nu credem?
  •     Muzeul Farmaciei – acesta a fost organizat în locul unde în anul 1600 a fost construită una dintre primele farmacii din oraș. Aici poți vedea o mulțime de obiecte originale care au aparținut farmaciilor din România, Austria și Germania. Este o adevărată oază de cunoaștere.

Acum că ai enumerate câteva dintre cele mai importante și frumoase obiective, mai trebuie să faci un singur lucru. Înainte de a pleca la drum, nu uita să faci o verificare a rovinietei pentru că nu poți circula dacă aceasta este expirată. Pe site-ul celor de la Asiguraricontactless.ro poți face această verificare din 2-3 clickuri și un scurt, scurt formular completat. Din cauza faptului că în țara noastră sunt multe camere care detectează rovinieta în trafic, trebuie să te asiguri că ea încă este valabilă. Este adevărat că nu poți primi decât o singură amendă pentru rovinietă, dar sigur nu vrei să îți bată amenda la ușă. Poate doar numerele norocoase de la loto. Așadar, acesta este cel mai important lucru de făcut înaintea plecării.

În concluzie, Sibiul este un oraș extrem de generos care are multă informație de oferit. Permite-ți să admiri și să accepți tot ce are de oferit și vei fi un om foarte câștigat. Și nu uita de rovinietă. Asigură-te că ai totul în ordine pentru a te putea bucura de cultură pentru o zi.

Sursă foto: pixabay.com

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ionela

Si o tura cu avionul pe deasupra orasului si a Marginimii, la Aerodrom Magura (contact Dan Cobuz, 0723 554 792) 🙂

Alina

Vizita*

Ultimele articole: