CNM ASTRA DESFIINȚEAZĂ INTERDICȚIA „NU ATINGE”. TRASEU SENZORIAL CUPRINZÂND 19 CASE DIN MUZEUL ÎN AER LIBER APROPIE EXTRAORDINAR VIZITATORII DE… TEZAUR!

Complexul Național Muzeal ASTRA bucură din nou cu noutățile cu care deschide noi oportunități oaspeților săi! Muzeul semicentenar  lansează, în aprilie, primul circuit turistic senzorial din țară. CE ÎNSEAMNĂ ASTA? Înseamnă că vizitatorilor li se va permite, printr-o viziune deschisă, generoasă, să atingă și… chiar să lucreze în incinta caselor-monument aflate în patrimoniul muzeului; mai mult chiar, vor fi utilizate elemente de recuzită muzeală. Eliminarea interdicției  ”Nu atinge obiectul!” vine din dorința de educare a publicului și de crestere a interesului pentru valorite tradiționale, de apropiere reală a vizitatorului de tezaur, de… accentuare a conștiinței oaspetelui muzeului în ceea ce privește TEZAURUL…

Demn de precizat, așa cum aflăm de la conducerea CNM ASTRA, traseul senzorial Calea Minoritatilor Etnice, în care sunt incluse 19 case muzeu, a fost conceput drept un traseu multicultural destinat valorilor pe care minoritatile etnice din România le-au adus comunitaților, alături de populația majoritară.

Așadar, începând de acum, cei care vor trece pragul acestui emblematic muzeu vor putea sa redescopere viața autentică a satului românesc prin intermediul ingeniosului circuit senzorial, creat în incinta Muzeului în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, unde interdicția ”NU atinge” NU MA MAI FI VALABILĂ!

*În plus, Din acest an, o să aibă Wi-fi și cealaltă parte a Muzeului din Dumbrava Sibiului, cea spre Rășinari, și vrem să amenajăm și mai multe locuri de popas, unde oamenii să se recreeze, să citească. Poate vor să își și scrie articolele, iar acum nu va mai fi o problemă Internetul”. Anunțul a fost făcut joi de către directorul CNM ASTRA, Ciprian Ștefan.

 

 

Foto: Marc Molema

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: