Colindele de Crăciun, aureolă de sărbătoare pe Bulevardul Nicolae Bălcescu

images_foto_122017_AAACOL

 

Colindă-vă, de colindă,

ne cântă și ne descântă

glasdin datul cel străbun

să vestească pe Crăciun

sibienilor bucurie

mare sărbătoare fie…

 

Grupul de colindători MARA, din Sighetu-Maramației, Florin Săsărman, Alexandru Filip și Gheorghe Ani vor susține marți, 19 decembrie 2017, începând cu ora 17:00, un impresionant concert de Colinde de Crăciun. Datinile vor umple Bulevardul Nicolae Bălcescu Sibiu, zona „telefoane” – în Orășelul Fermecat.

Evenimentul, cu intrare gratuită, este oferit sibienilor de către Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

 

Florin Săsărman (voce și chitară) și Alexandru Filip (voce și claviaturi) aduc cu ei căldura și armonia colindelor tradiționale de pe Someșul Mare. Învățate în curtea bunicilor lor, sunt colindele care nu se uita niciodată, colinde pline de sensibilitate, armonie, scrise cu evlavia credinței străbune. Cu acest recital de colinde, cei doi interpreți au participat la evenimente în luna decembrie în Germania, Spania, Ucraina, Republica Moldova și Serbia. Împreună, Florin Săsărman și Alexandru Filip, au imprimat până acum zeci de colinde, cuprinse în mai multe albume: Oare unde pe pământ, Seara Crăciunului nost, Din Raiul cel luminos etc. Gheorghe Ani vine din Țara Năsăudului, dintr-o zonă în care tradițiile, pe cât de vechi , pe atât de pitprești, se păstrează cu sfințenie.

 

Grupul de colindători MARA din Sighetu-Marmației, format din Florentina Vlad, Mihăiță Chis, Mihai Chis și Ioan Godja, a participat la numeroase festivaluri naționale și internaționale de folclor și concerte de colinde. Soliști vocali și instrumentiști de o valoare incontestabilă sunt întruniți într-un grup de colindători, care aduc lumina și bucuria Crăciunului în inima și casele tuturor celor care îi ascultă.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: