Cotarla: Am primit clasificare de gradul II! DSP: Nu exista decizie!

Managerul  Spitalului Clinic Judetean. Liviu Cotarla,  impreuna cu presedintele Consiliului Judetean, Ioan Cindrea, au anuntat déjà clasificarea definitive a unitatii medicale la gradul II. Cu toate ca una dintre conditii, cea de a avea  un RMN, nu a fost indeplinita inca. Potrivit celor doi, RMN-ul ar urma sa fie finantat de Ministerul Sanatatii, Consiliul Judetean contribuind cu doar 5%. Pe de alta parte, Directia de Sanatate Publica nu detine nicio decizie prin care Ministerul Sanatatii sa fi acordat clasificarea de gradul II definitive Spitalului Judetean din Sibiu.

Unul dintre obiectivele pe care Spitalul Judetean trebuia sa le atinga era achizitionarea unui RMN. Acesta, din cauza costurilor ridicate, ar urma sa fie cumparat de Ministerul Sanatatii. Contributia Consiliului Judetean va fid oar de cateva procente.

Ne-am angajat sa avem o contributie, o confinantare de 5%, si, probabil va intra in programul de investitii al Ministerului Sanatatii. A fost solicitat acest angajament pentru programul de investitii dupa aprobarea bugetului intern ca Ministerul sa ne ofere aceasta tehnica absolute necesara. Azi dimineata  s-a semnat acest angajament si hartia a plecat spre Ministerul Sanatatii", a precizat presedintele Consiliului Judetean, Ioan Cindrea.

Costul RMN-ului ajunge la 5.200.000 de lei, din care Cj va acoperi doar 263 de mii de lei.

Profesionalismul medicilor, un ajutor

Trecerea la noua clasificare a fost facuta si datorita numarului mare de cazuri pe care medicii Spitalului Judetean sibiu le-a rezolvat anul trecut.

Cira 10 la suta din cazuistica rezolvata in spital a trebuit sa fie adusa din alte judete. Deci, cazuri din judete limitrofe sau alte judete din Romania”, a declarat Managerul Spitalului Clinic Judetean Sibiu, Liviu Cotarla.

E sau nu Spitalul Judetean “Gradul II definitiv”?!

Potrivit managerului Spitalului Judetean Sibiu, acordarea clasificarii de gradul II definitive a fost facuta astazi.

Trebuia sa avem RMN-ul pana la 31 decembrie acest an, Ministerul Sanatatii acordandu-ne clasificarea la nivelul 2 a luat in sarcina astazi”, a prezicat managerul SCJS, Liviu Cotarla.

Pe de alta parte, cei de la Directia de Sanatate Publica spun ca nu exista nicio o hartie care sa ateste aceasta clasificare.

Noi nu avem niciun act primit prin care Spitalul Clinic Judetean Sibiu sa fi primit clasificarea de gradul II definitiv”, spune purtatorul de cuvant al DSP Sibiu, Simona Berariu.

Spitalul Judetean a fost clasificat, pana acum, la gradul II conditionat.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: