Doi bărbați sunt suspectați de braconaj. Le-au fost de ajutor 10 câini special antrenați pentru vânătoare

 

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu, în baza datelor și informațiilor obținute, împreună cu reprezentanții Fondului Forestier nr. 37 Pelișor, s-au sesizat cu privire la faptul că în noaptea de 05/06 iulie, pe raza localității Pelișor, pe fondul de vânătoare au fost depistate două persoane de sex masculin, însoțite de mai mulți câini special antrenați pentru vânătoare.

În fapt, în urma cercetărilor și investigațiilor desfășurate, polițiștii au stabilit faptul că în seara zilei de 5 iulie, doi bărbați, respectiv unul de 26 de ani din Dumbrăveni și unul de 21 de ani din Biertan, au fost identificați pe suprafața fondului de vânătoare de către paznicul fondului forestier, având asupra lor 10 câini de vânătoare.

Asupra celor doi bărbați nu au fost identificate specii de interes cinegetic.

În cadrul cercetărilor au fost ridicate o stație cu emițător GPS montată pe unul dintre câinii folosiți, precum și un obiect tăietor-înțepător folosit la uciderea animalelor.

În ceea ce privește câinii, aceștia au fost indisponibilizați și lăsați în custodia proprietarilor până la finalizarea cercetărilor.

Polițiștii efectuează în continuare cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj (art. 42 alin. 1 lit. a, c, d din Legea 407/2006 privind protecția fondului cinegetic).

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: