„Sambata, 19 martie 2016, Pamantul primeste un cadou: timp de o ora, pedalam pe biciclete in Sibiu pentru a promova acest mijloc alternativ de deplasare intr-un oras sufocat de masini.
La ora 20.00 ne intalnim, ne organizăm și la ora 20.30 plecăm să biciclim timp de o oră, pe traseul Gheorghe Lazar, B-dul Corneliu Coposu, Strada Bilea, Strada Semaforului, Strada Rahovei, Strada Mihai Viteazu, Calea Cisnadiei, Strada Siretului, se coborara pe toata Calea Dumbravii pana la Ibis, se urca pana aproape de Continental Forum si se merge pe centru pana in Piata Mare si apoi in Piata Mica ne regrupam.
Va rugam sa circulati disciplinati, grupati, sa utilizati pistele de bicicleta, sa nu folositi trotuarele si nu va luati la cearta cu alti participanti la trafic”.
Acesta este mesajul celor de la Masa Critică Sibiu. Sibiu care țin înadins să marcheze și în acest an ORA PĂMÂNTULUI cu o acțiune-simbol la Sibiu.
Așadar, dacă țineți la mediul înconjurător, dacă iubiți… Pământul, dacă bicicleta vă e prieten fidel, nu mai stați pe gânduri! Poftiți și… bicicliți!
Despre Earth Hour
Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. Ora Pământului.
În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de orașe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări. Detalii pe www.ora-pamantului.ro sau pe www.earthhour.org.