Gânduri printre… flăcări. Puntea între noi și Dumnezeu NU merită frântă!

images_foto_042019_Codrescu-Razvan

Catedrala Maicii Domnului din Paris a ars, tocmai la începutul Săptămânii Patimilor pentru credincioșii catolici. Exact de Ziua Mondială a Artei și în ziua în care, la începutul secolului trecut se scufunda Titanicul…

 

Imagini impresionante arată cum credincioșii cântau și se rugau împreună, mulți îngenuncheați. Alții, uimiți, doar, își făceau… selfie, să arate tuturor că AU FOST ACOLO, aproape…

Din fericire s-au salvat toate odoarele ei sfinte. Sperăm că… Marea catedrală a Maicii Domnului, legendara Notre Dame se va reface, va renaște din cenușă.

Aceasta minunăție s-a născut și s-a construit DIN CREDINȚĂ ÎN DUMNEZEU ȘI DIN DRAGOSTE FAȚĂ DE DUMNEZEU ȘI DE MAICA DOMNULUI. Când credința și iubirea fata de Dumnezeu sunt atât de blamate și de părăsite într-o Europă tot mai secularizată, când tot mai multe par să nu mai fie la locul lor, când aproape că nu mai știm dacă mai e sau nu la modă să ne educăm copiii întru credința străbună, când tot mai mulți uită sau li se pare demodat să mai salute de Sărbători cu Hristos a Înviat sau Crăciun luminat, trebuie să ne trezim și să înțelegem că aceste simboluri ale fiecărui neam, (bisericile, tradițiile), crescut prin valorile credinței, ne pot părăsi, ca să ne căim și să amintească să ne întoarcem către Dumnezeu.

Franța, credincioșii de acolo și întreaga lume creștină deplânge nenorocirea care a cuprins catedrala. Trebuie reînălțată, iubită și respectată. Este o punte între noi și Dumnezeu. Și această punte NU trebuie frântă! 

 

sursa foto: Codrescu Răzvan

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: