Gazduire.ro: De ce avem nevoie de un serviciu de inregistrare domenii si cum arata un nume de domeniu potrivit?

www.gazduire.ro 274

Lumea virtuala a devenit un mediu cu un potential urias pentru afaceri, iar ca si o confirmare a acestui fapt sta chiar numarul urias de magazine care sunt infiintate anual. Traim intr-un secol in care ne dorim sa facem totul cat mai eficient, iar Internetul este in mod sigur unul dintre lucrurile care au adus schimbari importante in acest sens.

Comunicarea, gasirea de informatii sau chiar si cumparaturile sunt lucruri pe care astazi le putem desfasura mai simplu si mai eficient ca oricand. Mai presus de toate aceste lucruri insa, mediul online are un potential fantastic atunci cand vine vorba despre lansarea de afaceri. Daca in trecut lansarea unui unei afaceri pe Internet era adesea o veritabila corvoada, in prezent lucrurile sunt mai simple ca niciodata.

Infiintarea unei afaceri online incepe desigur cu alegerea unei nise/a unui domeniu, urmatorul pas fiind reprezentat de alegerea unui nume de domeniu (adresa web). De ce este atat de important acest pas? Pentru ca existenta unui magazin pe Internet este conditionata de acest lucru. Fara a avea un serviciu bun de inregistrare domenii in prealabil, nu putem vorbi nicidecum despre un site web in forma pe care o cunoastem cu totii. Cum arata insa un nume de domeniu potrivit si la ce este necesar sa fii atent?

Un nume de domeniu bun este unul pe care utilizatorii si-l pot aminti si scrie cu usurinta

Un nume de domeniu complex, ce este alcatuit din mai multe cuvinte, contine cifre sau simboluri poate ca va arata intr-un mod unic, insa in mod aproape cert utilizatorii au o alta optinie despre acest lucru. In general, un nume de domeniu prea complicat este greu de reamintit si de scris. Astfel de nume de domenii sunt uneori evitate pentru simplul fapt ca utilizatorii nu se vor stradui prea mult sa retina astfel de site-uri, mai ales atunci cand numele este complicat, iar sansele de a introduce o litera gresita sunt destul de mari. Astfel, o regula de “aur” nescrisa in ceea ce priveste alegerea numelor de domenii este aceea de a ne indrepta atentia inspre nume cat mai scurte si cat mai usor de memorat si scris.

Alegerea unei extensii potrivite

Chiar daca nu putem vorbi despre extensii gresite, este totusi recomandat ca atunci cand ai o afacere ce isi desfasoara activitatea in tara, sa se aleaga extensii ce au legatura cu spatiul geografic. Spre exemplu, in Romania sunt foarte populare extensiile .ro sau .com, chiar daca cea de pe urma este una de tip international. Alegand o extensie potrivita, va fi mult mai usor pentru clienti sa gaseasca site-ul afacerii tale si va fi totodata un lucru benefic si pentru SEO.

Optarea pentru un nume original

Alegerea unui nume de domeniu original este un lucru absolut esential, pentru ca el reprezinta defapt identitatea afacerii tale online. Pe langa faptul ca nu vei putea inregistra un nume de domeniu deja existent, asocierea numelui cu cel al altei companii este un lucru ce te poate costa destul de scump daca imaginea companiei cu pricina este periclitata in vreun fel.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: