Ce este un marketplace si ce avantaje poate aduce afacerii tale?

Magline 39+Gutuie 37+Negociat 28

Comertul electronic a devenit un standard pentru vremurile in care traim, chiar daca acest proces a fost unul ce a durat, pentru ca renuntarea la metodele traditionale de a cumpara nu este un lucru tocmai usor. In prezent insa, statisticile arata ca mai bine de jumatate dintre romani aleg sa faca cumparaturi online in detrimentul celor clasice, ceea ce confirma practic ceea ce se preconiza de mult timp si anume faptul ca cumparaturile online vor castiga din ce in ce mai mult teren in fata celor facute in mod fizic.afacerea ta

Mai mult decat atat, pandemia este cea care i-a fortat si mai mult pe oameni sa invete care sunt beneficiile comertului electronic, astfel ca antreprenorii s-au vazut nevoiti sa faca eforturi mari pentru a-si consolida prezenta online.

Nu mai reprezinta niciun fel de secret faptul ca in online vizibilitatea este totul, pentru ca dincolo de calitate si preturi avantajoase, succesul in acest mediu presupune si cat mai mult trafic organic. Cu alte cuvinte, este de prisos sa ai servicii si produse de o calitate ireprosabila, daca absolut nimeni nu stie de existenta magazinului tau. Astfel, marketplace-urile au inceput sa capete din ce in ce mai multa atentie, pentru ca acestea pot aduce cresteri semnificative a vanzarilor, dar si o mai buna prezenta a unui business pe piata.

Ce reprezinta un marketplace?

Un marketplace este de facto o platforma pe care un magazin (in general unul cu o baza solida de clienti) o pune la dispozitia magazinelor care nu dispun de mult trafic organic, astfel ca acestea au posibilitatea de a-si lista produsele pe un site/platforma ce dispune de un public deja format. Acest lucru aduce desigur avantaje bilaterale si pare a fi una dintre metodele ce aduc rezultate spectaculoase micilor intreprinderi online, care pe calea clasica ar trebui sa investeasca sume importante in marketing, precum si in alte aspecte similare.

Ce avantaje majore aduce o platforma marketplace?

Avantajul suprem al acestor platforme reiese din faptul ca ofera micilor comercianti din sfera online posibilitatea de a-si comercializa mult mai eficient produsele, avand in vedere ca magazinele ce pun la dispozitie platforma dispun deja de un public numeros. Pe langa acest aspect insa, o platforma marketplace mai vine concomitent cu un avantaj important si anume faptul ca aduc eficienta chiar si in cazul unor magazine online mai nisate. Spre exemplu, nu conteaza daca prin intermediul magazinului tau comercializezi clasicele ghiozdane scolare sau ceasuri deosebite de dama, un marketplace te poate ajuta sa vinzi la fel de eficient si sa iti cresti totodata si baza de clienti.

Un marketplace te poate ajuta sa cresti vizibilitatea afacerii tale online

Daca despre avantajele pe termen scurt am discutat deja, unul dintre cele mai importante pe termen lung reiese din faptul ca un marketplace performant te poate ajuta sa cresti semnificativ vizibilitatea afaceri tale online. Desi marketplace-ul este al magazinului cu care colaborezi, clientilor le vor fi oferite detalii despre magazinul din care cumpara, aspect ce poate fi mai mult decat benefic in consolidarea unei relatii cu potentialii clienti, dar mai ales cu cei ce au ales sa fie loiali.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: