Iarna-i grea, omătu-i mare! Translapina înzăpezește turiștii!!! Chiar acum!

E iarnă ADEVARATA SI GREA PE TRANSALPINA! Angajatii Sectiei Drumuri Nationale (SDN) Targu-Jiu, impreuna cu jandarmii montani si salvamontistii, au intervenit, in cursul zieli de 8 octombrie pentru a ajuta un microbuz cu turisti straini sa inainteze pe Transalpina, in zona fiind rafale de viscol puternic.

Conform spuselor directorului SDN Targu-Jiu, Ion Tudor, microbuzul nu a mai putut sa inainteze din Pasul Urdele catre zona montana Ranca, din cauza zapezii care a inghetat pe carosabil.

SOFERI, mai bine… NU VA INCUMETATI!!! “Viscol puternic pe DN 67 C Transalpina, a nins azi-noapte de la 1.800 de metri in sus, s-a actionat cu doua utilaje. Astazi, in jurul orei 10,00, am fost nevoiti sa intervenim cu utilajele si impreuna cu echipele de jandarmi montani si Salvamont, in zona Urdele, deoarece a fost anuntat un microbuz cu cativa turisti straini. Ne-am mobilizat, nu au fost inzapeziti, dar nu puteau sa mai inainteze pentru ca zapada inghetase pe drum. S-a actionat cu material antiderapant, cu lama in fata, in cateva zone in care s-au creat rulouri de zapada, au fost inlaturate, iar in jurul orei 12,15 deja coboara pe drum uscat. Sunt echipati, 4X, dar si cu cauciucuri de iarna conditiile sunt foarte grele. Erau 3 sau 4 turisti straini, acum coboara, insotiti de cele doua utilaje de la noi cu lama, echipajul de la Salvamont si echipajul de jandarmi montani”, a declarat azi pentru AGERPRES, Ion Tudor.

O prins a iarna si parca e prea devreme. Abia sfarsim prima saptamana a lui octombrie…

* ATENTIE! Autoritatile spun ca in unele zone circulatia este oprita din cauza viscolului, urmand ca drumarii sa actioneze abia atunci cand conditiile meteorologice se vor imblanzi si vor permite degajarea carosabilului.

 

 

sursa foto: stirileprotv.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: