„Icoana, rază spre rai a creștinilor”: Sufletele elevilor deschid, prin artă, ferestre către izvoarele credinței

images_foto_052018_IIICCC

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Terezianum Sibiu vă invită la cea de-a IX-a ediție a expoziției „Icoana, rază spre rai a creștinilor”.

 

Veți putea admira harul unor tineri inspirați care creează icoane pe sticlă și lemn, de o sensibilitate lesne de remarcat. Exponatele aparțin elevilor și profesorilor de la școlile gimnaziale din Cîrța, Racovița și Șelimbăr, precum și de la școli gimnaziale din Sibiu: Regina Maria, Ioan Slavici și I.L.Caragiale, Liceul Tehnologic Construcții și Arhitectură Carol I, Colegiul Octavian Goga, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Terezianum, Colegiul Tehnologic Avram Iancu și Colegiul Economic George Barițiu. De asemenea, vor expune artiști de la Parohia Ortodoxă Cibin II și creatorii populari: Berghezan R., Fleacă M., Baciu A., Popa M. Și Mans M.

Demn de apreciat, expoziţia face parte din cadrul unui proiect educativ desfășurat la nivelul judeţului Sibiu care are ca scop dezvoltarea preocupărilor elevilor în domeniul artistic, al artelor plastice tradiţionale. În cadrul proiectului, în şcolile participante, s-au desfăşurat cercuri de pictat icoane şi au avut loc întâlniri cu creatorii populari.

Cele 150 de lucrări pot fi vizitate în sala expozițională a Primăriei Sibiu până pe 19 mai. Cele mai frumoase icoane ale elevilor vor fi premiate, pe categorii de vârstă. Sunteți invitați să admirați și să votați pictura preferată cu ajutorul urnei puse la dispoziție de organizatorii evenimentului.

Vernisajul a avut loc marți, 15 mai, începând cu ora 17. Expoziția „Icoana, rază spre rai a creștinilor” poate fi vizitată confom programului Centrului de Informații pentru Turiști din cadrul Primăriei Sibiu, luni-vineri orele 9-20, iar sâmbăta și duminica între orele 10-18.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: