ÎN SFÂRȘIT!!! Traficul a fost redeschis astăzi pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie!

„CNADNR a finalizat lucrările la şantierul deschis pentru refacerea tronsonului demolat între Sălişte şi Cunţa, iar şoferii vor putea circula de acum neîntrerupt pe autostrada Sibiu-Orăştie. Sunt convins că reluarea traficului pe lotul Sălişte-Cunţa, mai ales că urmează sezonul rece, va aduce un plus de siguranţă pentru conductătorii auto care tranzitează zona respectivă. Felicit oamenii care au lucrat în ultimele luni zi şi noapte pentru a readuce autostrada la standardele de calitate prevăzute în proiectul tehnic, făcând posibilă redeschiderea circulaţiei,”. Comentariul prefectului Critian Roman a fost publicat pe pagina Prefectura Sibiu.

În sfârșit, poate de data asta e cu noroc și… nu se mai surpă/crapă…

 

*

O porţiune de 200 de metri din autostrada Sibiu-Orăştie, aflată în zona kilometrului 60 şi deschisă în noiembrie 2014, a fost demolată şi este refăcută complet, din cauza unor probleme la fundaţie cauzate de infiltraţii.

În noiembrie 2015, Ministerul Transporturilor a anunţat că la CNADNR corpul de control al ministrului de resort a identificat o serie de nereguli privind inclusiv proiectul autostrăzii Orăştie-Sibiu, unde o porţiune de 200 metri trebuie demolată şi reconstruită, şi a sesizat organele statului, suspectând fapte penale.

Lotul trei al Autostrăzii Sibiu-Orăştie a fost inaugurat în noiembrie 2014 de ministrul de atunci al Transporturilor Ioan Rus, şi de fostul premier Victor Ponta, cu două zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Contractul pentru acest tronson de 22 km a fost semnat în mai 2011, având o valoare de 182,9 milioane de euro.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: