Johannis: Alegerea unui sibian in Bundestag este un lucru bun si pentru Romania

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, spune ca alegerea unui sibian in Bundestag este un lucru bun si pentru Romania, un om care cunoaste foarte bine Romania si poate face lobby pentru ea. Bernd Fabritius a fost ales in Bundestang in urma alegerilor de duminica, el candidand din partea partidului din care face parte si Angela Merkel.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, spune ca prin alegerea lui Bernd Fabritius in Bundestang au de castigat atat cei care au plecat din Romania si s-au stabilit in Germania, cat si romanii.

Pe domnul Bern Fabritius il cunosc foarte bine, de multi ani. O lunga perioada de timp a fost presedintele Asociatiei Sasilor din Germania si a fost presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania. Am colaborat mai multi ani si la mai multe proiecte si am ajuns sa ne cunoastem foarte bine. Il apreciez pe domnul Fabritius, este un politician foarte serios, foarte aplecat asupra problemelor de care trebuie sa se ocupe. Dupa parerea mea, prin alegerea lui au castigat si cei care au plecat de la noi si s-au stabilit in Germania si care acum au o voce in Bundestag. Dar cred ca si pentru Bundestag este bine sa aiba parlamentari care sunt foarte preocupati, in sensul cel mai bun al cuvantului”, a spus astazi primarul Sibiului, Klaus Johannis.

Johannis este de parere ca alegerea lui Bernd Fabritius in Bundestag este un ajutor si pentru Romania.

Ultima oara ne-am intalnit acum cateva saptamani cand s-a inaugurat o biserica fortificata. Am discutat de multe ori despre intentiile pe care le are. Probabil ca stiti ca domnul Fabritius a candidat si randul trecut cand , la o distanta foarte mica, a ratat intrarea in parlament. Mi-a parut rau atunci, dar nu s-a lasat si bine a facut. Este un lucru bun inclusiv si pentru noi, cei care traim in Romania finndca avem un parlamentar german in plus, care cunoaste foarte bine situatia Romaniei, situatia minoritatii germane din Romania, vorbeste perfect limba romana si avem inca o voce care ne poate sprijini. ”, a mai adaugat Klaus Johannis.

Primarul Sibiului spune ca noul parlamentar german originar din Sibiu este un plus de imagine adus Romaniei, implicit.

Sunt foarte multe demersuri in care o voce de parlamentar poate fi auzita, in special in probleme bilaterale, dar si in probleme de politica europeana. Este foarte important si in politica locala, si in cea nationala, si in politica europeana sa existe oameni care promoveaza proiecte comune si, din acest punct de vedere, sigur vor avea importanta si pentru noi aceste proiecte. La o initiativa legislativa sau la un demere de lobby legislativ nu este foarte usor s avezi imediat care este urmarea unui demers, dar aceste demersuri se aduna, se adauga si, in definitiv, ajuta si in diferite proiecte comune, si in modul in care ne vedem unii pe altii, si in modul in care putem sa venim cu voce comuna in diverse probleme”, a mai spus Johannis.

Bernd Fabritius a fost ales parlamentar in Bundestag duminica aceasta. El este nascut la Agnita si a fost si presedintele FDGR.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: