La Cotroceni, nu mai iese cucul la 18.30. Dar ceasurile au învăţat… nemţeşte! Ce înseamnă asta?

Recent, un articol dintr-un ziar central avertiza că acum, la Cotroceni, ceasurile „bat nemţeşte”. Că nu mai e, vezi Doamne, ca pe… vremuri. Şi ce dacă? Nu cumva tot noi eram şi… suntem cei care admirăm (chiar dacă nu recunoaştem mereu) lucrul nemţesc „bine facut”, „zeiss”, cum se zice în popor?! Nu cumva e vremea să recunoaştem şi că „aşa nu se mai poate”, adică tărăgăneala, promisiunile deşarte şi călcarea în picioare a bunului simţ nu-şi mai au locul, pentru că, altfel, ne ducem de râpă…

În fond şi la urma urmelor, punctualitatea e politeţea regilor (Ludovic al XVIII-lea), dar este şi „sufletul afacerilor“, cum spunea Thomas C. Haliburton.

„Acum însă, de când a venit noul preşedinte, toate trebuie făcute la milimetru. Nu se poate întârzia nici măcar o secundă. Dacă ai apucat să spui că faci un anumit lucru într-o zi şi la o anumită oră, atunci aşa trebuie să fie. E un fel de militărie nemţească, să zic aşa. Fiecare ştie ce are de făcut şi îşi face treaba la timp”, ne-a spus un angajat al administraţiei prezidenţiale, cu state vechi la Palatul Cotroceni.

Urăşte întârzierile de la program

Preşedintele Iohannis urăşte cel mai mult întârzierile de la program. De altfel, “neamţul” a avut recent o supărare pe jurnaliştii acreditaţi la Cotroceni, cărora le-a reproşat că au întârziat 5 minute la o conferinţă de presă”, consemnează libertatea.ro.

 

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: