LA MULȚI ANI, BUNII NOȘTRI!

taraniiiii

ADIE TOAMNA…si valsul frunzelor rumene in obraji vesteste sarbatoare. Ca bate ceas de-octombrie ca o poveste. Apropos, vi-i dor de Buna, de Bunul? Voi stiti ca AZI e ZIUA LOR?

Incepe octombrie… romantat, in ritmul frunzelor aurii ravasite pe obrazul reavan al pamantului… bucuros ca pasii lor, ai inteleptilor, il mai calca… mai sunt aici sa ne mai spuna povesti, sa ne mai faca pita si sa ne creasca cum stiu ei mai bine, copiii.

Incepe octombrie si nu oricum. Cu o sarbatoare pe care se cuvine sa o cinstim. Si daca n-avem o floare sau un cozonac, ni le vor aduce tot EI, din gradina si din cuptorul lor feremecat. Dar gandul si inima trebuie sa fie cu ei. Si nu doar azi, ci-n fiece CLIPA.

Sa le facem cununa de gand ca de spice si rod, sa le facem buchet inimile, si sa ii cuprindem nu cu bratul, ci cu viata…

SARUT MANA, MAMA, SARUT MANA, TATA!
SARUT MANA, BUNO, SARUT MANA BUNULE!

LA MULTI SI BINECUVANTATI ANI!

 

În februarie 1991, Organizaţia Naţiunilor Unite consacra ziua de 1 octombrie ca zi internaţională a persoanelor în vârstă, iar câteva luni mai târziu, pe 16 decembrie 1991, Adunarea Generală a ONU adopta rezoluţia 46/91 cu titlul “Principiile Naţiunilor Unite pentru persoanele în vârstă destinate a le permite să trăiască mai bine în anii câştigaţi”. Aceste principii consacră dreptul persoanelor vârstnice la hrană, condiţii de locuit şi îngrijire medicală, libertatea de a decide asupra vieţii personale şi profesionale, dreptul de a se exprima şi de a participa în activităţi sociale după pensionare, precum şi accesul la oportunităţi de învăţare adecvate vârstei.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: